Közélet

Őri László: köszönettel tartozunk az egészségügyi dolgozók áldozatos munkájáért

Semmelweis-nap alkalmából köszöntötte szerdán Őri László, a Baranya Megyei Közgyűlés elnöke és Csizmadia Péter, a pécsi közgyűlés Fidesz-frakciójának vezetője a PTE KK Idegsebészeti Klinika intenzív terápiás dolgozóit, megköszönve azt a munkát, amit az év 365 napján folyamatosan, a járvány idején pedig különösen megfeszített erővel végeztek.

Őri László, a megyei közgyűlés elnöke köszöntőjében felidézte, korábban a „Baranya segít program” keretében keresték fel az egészségügyi dolgozókat. Mint ismert, a Baranya Megyei Önkormányzat a koronavírus-járvány alatt indította el ezt az egyedülálló programot, hiszen szerették volna valamiképp azok munkáját elismerni, akik a járvány ellen a frontvonalban küzdöttek, harcoltak. Ennek keretében jártak a mentőszolgálat különböző telephelyein, a munkát segítő italokkal kedveskedve a dolgozóknak, de emiatt adtak ajándékot az Ápolók Nemzetközi Napján a szívgyógyászati klinika intenzív osztályán is, valamint támogatták a polgárőröket, akik megyeszerte segítették a járvány időszakában az időseket is.

Őri László kiemelte, tudatosan szervezték úgy, hogy most az Idegsebészeti Klinika intenzív osztályát látogatják meg, ugyanis az elmúlt hetekben értelemszerűen a koronavírus-járvány elleni védekezés került az érdeklődés középpontjába, de az is fontos volt, hogy az egyéb akut eseteket is folyamatosan ellássa a klinikai központ. A pécsi egyetem két intenzív osztályt jelölt ki a nem COVID-os betegek ellátására, a szívgyógyászati és az idegsebészeti klinika egységeit.

Ezért magam is szeretnék nemcsak Pécs, hanem a megye betegeinek nevében Semmelweis-nap alkalmából köszönetet mondani az év 365 napján végzett odaadó és áldozatos munkájukért, sőt úgy gondolom, ez nemcsak egy munka, jóval több annál – szögezte le Őri László, kiemelve, külön is köszöni, hogy az Idegsebészeti Klinika intenzív terápiás osztályának dolgozói a járvány idején úgymond a „háttérben” végeztek megfeszített munkát.

Őri László egy modern kávéfőzőgéppel, Csizmadia Péter frakcióvezető pedig az ehhez tartozó kapszulákkal ajándékozta meg a dolgozókat.

A munkatársak nevében Románné Csörnyei Orsolya ápolásszakmai igazgató-helyettes – aki az ajándékokat Ezer Erzsébet klinikai főorvossal és Tóth János osztályvezető ápolóval közösen vette át – köszönte meg a figyelmességet. Úgy fogalmazott, nagyon jólesett, hogy gondoltak a dolgozóikra. Őri László szavaira reagálva úgy fogalmazott, valóban nem munkának, hanem hivatásnak tekintik a feladatukat.

Mint ismert, a magyar kormány is elismerte a koronavírus-járványban végzett egészségügyi munkát, az ágazatban dolgozók 500 ezer forintos egyszeri jutalmat kapnak a kiemelkedő helytállásukért.

Tags

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close