ÉletmódKiemeltVideók

Őri László: 6.000 db védőmaszkot osztunk ki a megyében dolgozó háziorvosok számára (VIDEÓ)

Dr. Őri László, a Baranya Megyei Közgyűlés elnöke sajtótájékoztatót tartott Kertvárosban a Baranya Segít program következő lépéséről.

A megyei elnök által elindított programot a tavaszi, első hullám betörésével indították el, melynek elsődleges célja már akkor is az volt, hogy segítséget nyújtson a frontvonalban küzdő egészségügyi dolgozók számára.

A tavaszi időszakban a Baranya Segít program keretében rendszeres segítséget nyújtottunk a baranyai mentőszolgálatnak, frissítőket, üdítőitalokat, vitaminokat vittünk részükre. Segítettünk az intenzív terápiás intézetekben dolgozók számára is.

– ismertette dr. Őri László a mai sajtótájékoztatón.

Mint elmondta, fontosnak tartották, hogy meg tudják köszönni a munkáját azoknak az orvosoknak, ápolóknak és önkénteseknek, akik a járvány első időszakában nyújtottak segítséget. Ilyenek voltak többek között a polgárőrök, akik elsősorban az időseknek nyújtottak segítséget, így nekik a Baranya Megyei Önkormányzat védőfelszereléseket biztosított a tavaszi időszakban.

dr. Őri László

Az ősz beköszöntével elindult a koronavírus-járvány második hulláma, amely az elsőnél sokkal intenzívebbnek bizonyult, de a Baranya Segít program az őszi időszakban sem áll meg, és ugyanúgy, mint a tavasszal, most is a frontvonalban szolgálatot teljesítő dolgozókra koncentrál. Ennek értelémében a mintegy 280 fő háziorvosi szolgálatot teljesítő orvos részére, összesen 6000 darab FFP2-es minősítésű maszkot adományozunk – nyilatkozta a megyei elnök.

Az a célunk, hogy Baranya megye legkisebb településén dolgozó háziorvos is megfelelő védőfelszerelésben végezhesse azt a nagyon fontos munkát és szolgálatot, amellyel a betegekhez fordul – tette hozzá Őri László.

Az első időszakban az volt a terv, hogy a program keretében ezeket az egészségvédő maszkokat a vidéki háziorvosok számára juttatják el, azonban az elmúlt hetekben számos megkeresést kaptak a pécsi megyeszékhelyen dolgozó háziorvosoktól, hogy a tavaszi időszakban a kormányzat által nyújtott védőfelszereléseken túl, a fenntartó pécsi önkormányzat mindössze egy darab egészségügyi védőmaszkkal tudott hozzájárulni a védekezés sikeréhez.

A kertvárosi rendelőintézetben is átadásra kerültek a maszkok

Ezért úgy döntöttek, hogy ezt az akciót kiterjesztik a megyeszékhelyen dolgozó alapellátásban szolgálatot teljesítő háziorvosok számára is.

A Baranya Segít program keretében, Így minden baranyai háziorvos részére a a következő hetekben minimum egy doboz, azaz húsz darab FFP2 típusú védőmaszkot fogunk a kollégáink segítségével eljuttatni. Ez a megye egészét tekintve közel 6000 darab védőmaszkot jelent. Én azt remélem, hogy ebben az érzékeny időszakban most egy komoly segítséget tudunk nyújtani a megyében szolgálatot teljesítő egészségügyi dolgozók számára.

– zárta beszédét dr. Őri László.

A megyei elnök a nyilvános sajtótájékoztatón személyesen az érintetteknek is megköszönte az egészségügyi alapellátásban dolgozók munkáját, hiszen az ő feladatuk a koronavírus járvány harca mellett, az influenza elleni védőoltások beadása is. A kertvárosi rendelőben hosszú évek óta praktizáló háziorvos, Dr. Faludi Ágnes doktornő is köszönetet mondott a nagyszerű felajánlásért.

Dr. Faludi Ágnes

Megragadnám az alkalmat, és köszönetet mondok a tényleg nagyon hasznos ajándékért. Most, hogy októbertől ugrásszerűen megnőtt a koronavírusos esetek száma Pécsett, ebből következően a fertőződés veszélyének a kockázata is megnőtt, úgyhogy nem mindegy, hogy milyen maszkkal védjük magunkat, és ez által természetesen a pácienseinket is, akik bennünket felkeresnek. Nagyon szépen köszönjük.

A Baranya Segít program legfőbb célja, hogy a baranyai egészségügyi dolgozók és önkéntesek a lehető legnagyobb biztonságban végezhessék kiemelt feladatukat, megvédve magukat és betegeiket a koronavírus-járvánnyal szemben.

Tags

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close