EgyébÉletmódKiemeltKözéletVideók

Orbán Viktor: a kijárási korlátozás enyhítésével, hamarosan újraindul az élet Magyarországon! (VIDEÓ)

A járvánnyal kapcsolatos védekezés első szakasza lezárult, ezért a kormány felkészült arra, hogy új szabályok elrendelése mellett újraindítsa az életet Magyarországon. Mindezt Orbán Viktor jelentette be a saját facebook oldalán megjelent videóüzenetében.

“Közös erőfeszítésünknek köszönhetően úgy látom, hogy a magyar egészségügy felkészült a tömeges megbetegedések kezelésére. Ma már nem kell attól tartani, hogy bárki megfelelő ellátás nélkül maradna” – mondta a miniszterelnök, majd így folytatta:

“A vírus elleni védekezés új szakaszba léphet, Önökkel együtt, közösen megpróbálhatjuk újraindítani az életet Magyarországon! De fokozatosan és szigorú menetrend szerint kell eljárnunk. Ez azt jelenti, hogy az idősek és a legfertőzöttebb területek (Budapest és környékének védelmét fenn kell tartani, vagyis itt a kijárási korlátozások továbbra is életben maradnak” – tette hozzá a kormányfő.

“Vidéken az üzletek időkorlátozás nélkül kinyithatnak. Éttermek, kávézók teraszai és kerthelyiségei megnyithatnak, illetve a szabadtéri strandok is látogathatóak lesznek. De a maszk viselése és a 1,5 méteres védőtávolság betartása viszont kötelező lesz minden üzletben és a tömegközlekedési járműveken.”

“Péntektől a virágüzletek is kinyithatnak, hiszen Anyák Napja lesz. Isten éltesse az édesanyákat” – tette hozzá a Miniszterelnök.

A részletes szabályozásra vonatkozó közlemény megjelenése a holnapi napon várható. A kormány folyamatosan konzultál a járványügyi szakemberekkel, ezért kéthetente felül fogják vizsgálni az érvényben lévő korlátozásokat és ez alapján döntenek majd annak szigorításáról vagy további enyhítéséről.

Tags

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close