AjánlottEgyébKözéletVélemény

Október 13: Péterffy Attila “új pécsiséget” hirdetett! Bejött?

Október 13.

Ezen a napon hitette el Péterffy Attila a választókkal, hogy új fejezetet nyitnak a pécsi politika történetében, amely mentes lesz majd a hatalom gőgjétől, a rendszerszintű korrupciótól, a saját maguk és haverjaik anyagi gyarapodásának indiszkrét megsegítésétől és egyáltalán a politika összes bűnétől és mocskától.

Azt mondták tavaly ilyenkor, hogy “újra jó lesz majd pécsinek lenni”, és a “minden rossz” korszaka után végre beköszönt majd a “minden jó lesz” szép új világa Pécsett.

Úgy éreztük, mi pécsiek, hogy többé már nem nézhet bennünket hülyének senki; hogy most már jó kezekben a város és végre már merhetünk nagyot álmodni…akár egy Óriáskereket is!

Nagyon nagy szerencse, hogy az elmúlt egy évben nem a gazdaságélénkítéssel, munkahelyteremtéssel, és városfejlesztéssel voltak elfoglalva a honatyák, mert akkor most törhetnénk a fejünket azon, hogy melyik újonnan betelepülő vállalathoz is menjünk el dolgozni…

És mekkora szerencse, hogy nem tettek ekkora terhet a város lakóira, mert így már nem kell nagy döntéseket hoznunk, elég ha eldöntjük, hogy akarunk-e 2000 Ft-ért felülni a Búza téri óriáskerékre vagy sem.

És ilyen egyszerű az élet! Nem kell ezt bonyolítani új beruházásokkal, helyi gazdaságfejlesztési koncepcióval, valódi kulturális tartalommal, közlekedésfejlesztéssel, civil közösségépítéssel…nem!

Nekünk elég lesz az óriáskerék, a körhinta és a pálcikás céllövölde is…néha egy kis sört virslivel!

Hiszen nekünk csak ez jár, meg a pofánk állandóan… Hisz tudjuk mi jól, hogy minden a Covid meg a kormány miatt van, ez nem is kérdés…ezt megmondták már a “függetlenek” is.

Aki pedig azt hitte, hogy egy város azért választ felelős vezetőket, hogy a problémákat kellő szakértelemmel kezelje, a lehetőségeket pedig ügyesen menedzselje, hát az tévedett!

Egy következmények nélküli világ tetején csücsülünk hozzáláncolva a politika véres színpadához, amelyen Péterffyék minden egyes nap tesznek valamit azért, hogy úgy érezzük: mi pécsiek nem számítunk!

Ennyit az “új pécsiségről”…

Tags

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close