KiemeltKözélet

Nincs megállás, sorra zajlanak az iskolafelújítások Baranyában

Újabb és újabb, kormányzati támogatással megvalósuló iskolafelújítások indulnak a megyében, a napokban a Pécs-közeli Pellérden, illetve Mohácson is hatalmas beruházásokat jelentettek be, amelyek révén modern körülmények között tanulhatnak majd a gyerekek.

A Kormány 249 millió forintos többletforrás támogatásával összesen közel 800 millió forintból új épületszárnnyal, ebédlővel és négy tanteremmel bővül a Pellérdi Általános Iskola! – közölte Facebook-oldalán Nagy Csaba, a térség fideszes országgyűlési képviselője. – A most megvalósuló fejlesztés befejezésével Baranya megye általános iskoláit tekintve a legmodernebb iskolák közé sorolhatjuk majd a pellérdi iskolát.

A 12 évvel ezelőtt épített iskolaépület további bővítésével, a hamarosan megkezdődő fejlesztés keretében az új épület emeletén 2 szertárral felszerelt szaktanteremmel, idegen nyelvi laborral, fejlesztő és tanári szobával, míg a földszinten 80 fős ebédlővel, felszerelt tálalókonyhával és karbantartást segítő helyiséggel bővül az iskola. Az épületrészt Getto Tamás Ybl Díjas tervező és Schunk Tímea tervező tervezte, akik egyben az eredeti épület tervezői is, most is arra törekedtek, hogy építészetileg és működésében is új egység jöjjön létre.

Az „Iskola 2020” pályázatból megvalósuló beruházásból épülhetnek meg azok a kültéri játékok, melyek az iskoláskorú gyermekek mozgásos-koordinatív képességeit fejlesztik, de pályázat biztosít forrást modern informatikai eszközök (okostábla és tanulói tabletek) beszerzésére is.

Az iskolába járás szempontjából pedig fontos szerepet kap a pályázatból már beszerzett két darab 27 fős iskolabusz, melyekkel északi irányból Kővágószőlős-Kővágótöttös-Bakonya, valamint délről Pellérd – Szőlőhegy – Aranyosgadány, Görcsöny-Regenye-Szőke, illetve Keszü-Gyód települések iskoláskorú tanulóit tudják nap, mint nap az iskolába szállítani, közölte az országgyűlési képviselő.

Szinte ezzel egy időben Baranya egy másik pontján, Mohácson jelentettek be nagyszabású iskolafejlesztést. Ahogy Hargitai János, a térség KDNP-s országgyűlési képviselője közösségi oldalán is közölte, a Széchenyi István Általános Iskola mintegy 1,1 milliárd forintból teljesen megújul, emellett bővül többek között egy új szárnnyal és közösségi térrel is.

Az iskolafelújítások és bővítések Pécsett is nagy ütemben zajlottak-zajlanak, mint arról beszámoltunk, a közelmúltban jelentette be Soltész Miklós államtitkár, Hoppál Péter országgyűlési képviselő és Őri László megyei közgyűlési elnök, hogy nagyszabású beruházás indul a pécsi horvát és a német iskolaközpontban is.

Fotó: Nagy Csaba Facebook-oldala

Tags

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close