KiemeltKultúra

Nemzeti Tehetség Program – új pályázati felhívás került kiírásra

A Nemzeti Tehetség Program alapvető célja a Magyarországon és a külhoni magyarlakta területeken a tehetség-gondozás fejlesztése. A Baranya Megyei Civil Információs Centrum saját facebook oldalán tette közzé az új pályázati lehetőséget, amely kiemelt anyagi segítséget nyújt a tehetséges fiatalok támogatására.

A Nemzeti Tehetség Program végrehajtásának és a tehetségek segítésére szolgáló programok nyomon követésére, hatékonyságuk növelésére hozta létre a Kormány a Nemzeti Tehetségügyi Koordinációs Fórumot.

A meghirdetett pályázatokra a köznevelésben és felsőoktatásban, valamint a tehetséggondozásban részt vevők széles köre nyújthat be támogatási igényt, többek között: köznevelési intézmények, felsőoktatási intézmények, illetve azok karai, egyesületek, alapítványok, közalapítványok, tehetségsegítő tanácsok.

A program 2009–2019 között több mint 14 200 nyertes pályázatot támogatott. A megítélt támogatások együttes összege az elmúlt években meghaladta a 21 milliárd forintot.

Most új pályázat került kiírásra, melynek célja a magyar anyanyelvi, valamint a Magyarországon élő nemzetiségek anyanyelvi identitás-, önazonosságának megőrzését célzó, hagyományaik, szellemi és tárgyi emlékeik ápolását szolgáló tehetséggondozó programok támogatása.

Igényelhető támogatás mértéke:
500.000 -1.500.000 Forint

Benyújtási határidő: 2020. 06. 26.

További részletek:
http://www.emet.gov.hu/…/palyazati_kiiras_es_utmutato_ntp_a…

Tags

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close