KiemeltKözélet

Nemzeti Konzultáció: már Pécsre is érkeznek az ívek

Országosan már csaknem negyedmillióan töltötték ki a Nemzeti Konzultáció íveit, ez hamarosan pécsi válaszadókkal is bővülhet, ugyanis már a baranyai megyeszékhelyre is érkeznek a postaládákba az ívek.

A napokban már Pécsre, Baranyába is megérkeztek az első ívek a kormány által meghirdetett Nemzeti Konzultáció kapcsán. Mint ismert, a kormány most a koronavírus-járvány elleni védekezés, a gazdasági hatások kivédése témakörében szeretné tudni az emberek véleményét.

Nagyon nagy az érdeklődés a nemzeti konzultáció iránt, a szerda reggeli összesített adatok alapján már 232 ezer kérdőívet töltöttek ki a magyar emberek – mondta Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára.

Dömötör Csaba tájékoztatása szerint az ívek túlnyomó részét postai úton küldték vissza. Figyelembe véve, hogy messze még a feladási határidő és még messze nincs vége a kézbesítéseknek, ez nagyon nagy érdeklődést jelez – értékelt a parlamenti államtitkár. A nemzeti konzultáció kérdéseire ugyanakkor az interneten is lehet válaszolni, a https://nemzetikonzultacio.kormany.hu/ oldalon.

Dömötör Csaba rámutatott: bár a koronavírus-járvány elleni küzdelem első szakaszát sikeresen zárták, de a vírus változatlanul jelen van, a környező országokban növekvő számokról szólnak a beszámolók, és mivel vakcina változatlanul nem áll rendelkezésre, Magyarországnak is fel kell készülnie a második hullámra. Akkor tudják mindezt a legeredményesebben megtenni, ha tudják, melyek a járvány elleni küzdelem leginkább támogatott intézkedései, a konzultáció ebben ad majd világosabb képet – hangsúlyozta.

A parlamenti államtitkár sajnálatát fejezte ki, hogy a baloldali pártok és más szereplők a korábbi rossz gyakorlatuknak megfelelően most is támadják a konzultációt. Van, ahol postaládából veszik ki a kérdőívet, van, ahol a küldeményeket gyűjtik össze, és a szerdai példa alapján a konzultációs honlapot is támadják. Minden egyes ilyen támadás újabb ok arra, hogy mindenki elmondja a véleményét – mondta Dömötör Csaba.

Kitért arra is, minden politikai szereplőt, különösen a baloldali pártokat, arra kérnek, hogy ne lépjenek ki a törvényesség zónájából. Ha nem akarnak részt venni a koronavírusról szóló párbeszédben, akkor legalább ne akadályozzák azt, már csak azért sem, mert a vírus teljesen közömbös a belpolitikai viták iránt  – fogalmazott.

Tags

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close