ÉletmódKiemelt

Motivációs e-mailek segítenek a dohányzásról való leszokásról

Meglepő ugyan, de nem tűnik újdonságnak az e-mailen keresztüli motiváció.

Orvosok által ellenőrzött módszer, amely rámutat, hogy a szellemi tényezők nagy szerepet játszanak a függőséget okozó kártékony tényezők leszokásáról. A felmérés során, az American Cancer Society 1070 dohányzó alanyt vizsgált, akik hajlandóak letenni a cigarettát. Három csoportra osztották az embereket: az első ilyen csoport 27 motivációs e-mailt kaptak, a második csoport 3-4 letölthető, leszokást segítő könyvet, míg a harmadik csoport egyetlen egy e-mailt kaptak mindössze. Mindegyik e-mail tartalmazott leszokással kapcsolatos információkat.

A sikert feltérképezendő, a résztvevőket egy, három és hat hónappal a program után is felkeresték a szakemberek. Mint kiderült, az első csoport tagjai esetében a leszokás 34 százalék esetében volt sikeres, ezután a 3-4 e-mailt kapók következtek 30,8 százalékkal, míg az egyetlen mailt kapóknál 25,8 százalék volt a sikerrel leszokók aránya.

– olvasható a Nőinetcafe weboldalán.

Ezen felmérések alapján úgy tűnik, hogy ez az újfajta kommunikációs eszközök komoly segítséget képesek nyújtani a leszokásban: a napi motivációs e-mailek mellett népszerű még a telefonos tanácsadás is, bár ezen területen meglehetősen kevés kutatás született.

Bármilyen módszer mellett is tesszük le a voksunkat, hatalmas erőre és kitartásra lesz szükségünk, hogy lemondjunk a káros szenvedélyeinkről.

noinetcafe.hu

Tags

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close