EgyébKiemeltKözéletVélemény

Momentumos műbalhé: így hódoltak be a szépreményű “forradalmárok” a pécsi polgármesternek

12 pont és ami mögötte van. Illetve nincs.

A politika nehéz terep. Különösen akkor, ha egy pártnak nincsenek elvei.

Így van ezzel a Momentum is, aki bár a 21. század legnagyobb politikai forradalmát hirdette meg Magyarországon, mégis gondolkodás nélkül lepaktált a 20. század legsötétebb szellemi ideológiájának büszke örököseivel.

Minek ment oda?

A kommunista diktatúra haszonélvezőinek “demokratikus irányelveit” tökéletesen jól mutatja az a 2006-os rendőrterror, amelyet a hatalmon lévő kommunista utódpárt titkosszolgálata vezényelt le a védtelen tömeg ellen az 1956-os forradalom 50-ik évfordulóján.

Miközben Gyurcsány Ferenc hazugságbeszéde miatt az utcára vonuló tömeget fekete ruhás félkatonai egységek verték véresre, addig a tomboló karhatalmi erőszakot az akkori miniszterelnök egy parlamenti felszólalásában “arányosnak” nevezte.

Az ellenzéki összefogás vezérének szerepében tetszelgő bukott miniszterelnök azóta megállíthatatlan lendülettel igyekszik maga alá söpörni a nemzeti kormány öléből kihulló ellenzéki pártokat.

A közös akarat eggyé kovácsol

A végleges rendszerváltást hirdető Momentum a 2018-as parlamenti választási vereséget követően végleg hátrahagyta saját identitását, és a választási törvény egyirányú rendező elveire mutogatva, szép csendben besorolt a szélesebb kapcsolatrendszerrel és még sötétebb politikai múlttal rendelkező bukott baloldali pártok mögé.

Az ellenzéki összefogás persze nem lehet teljes a saját szavazóit kijátszó ex-radikális jobboldali törpepárt nélkül, így ez a szövetség nem más, mint a SZÉLSŐSÉGEK LÁZADÁSA a nemzeti kormánnyal szemben.

A pécsi fedőszervezet

A 2019-es önkormányzati választáson az ellenzéki összefogásnak országszerte sikerült önmagát civil álruhába gyömöszölnie, amiből bár látványosan kilógott a lóláb, az emberek sok helyen mégis elhitték, hogy ez majd jobb lesz, mint ami előtte volt.

Így történt ez Pécsett is, ahol – némi adományért cserébe – a “Mindenki Pécsért Egyesület” nevű fedőszervezet vállalta magára az ellenzéki összefogás pártjainak civil köntösbe bújtatását.

Az önkormányzati választások során az ellenzéki összefogás gyakorlatilag lemosta a pályáról a korábbi fideszes városvezetést, majd Péterffy Attila “független” polgármester szép lassan elkezdte visszatelepíteni a 2010. előtti szocialista városvezetés kádereit a város életét leginkább meghatározó gazdasági és politikai pozíciókba.

Kiszorítósdi és a 12 pont

A szocialista párt politikai térhódítása olyan feszültségeket keltett a pécsi városvezetés balliberális koalícióján belül, amely mellett már a szivárvány-szövetség tagjai sem mehetettek el szó nélkül.

Így a helyi Momentum és a DK frakciójának képviselői egy 12 pontos ultimátumot fogalmaztak meg, amelyben komolynak tűnő politikai konzekvenciákat helyeztek kilátásba a pécsi polgármesterrel szemben.

A baloldali városvezetés belső ellenzéke által megfogalmazott ultimátum alapvetően a pécsi közélet tisztaságának helyreállítását, valamint a választási ígéretek betartását követelte Péterffy Attilától. A politikai ultimátum súlyát jól mutatja, hogy a 12 pontban megfogalmazott követelések közül eddig egyetlen egy sem valósult meg,

hiszen a pécsi balliberális városvezetés koalícióját keresztül szövő politikai háttéralkuk ismeretében ez senkinek nem okozhatott különösebb meglepetést.

A Momentum árulása

A pécsi momentum első árulása a Zsolnay Örökségkezelő Nkft ügyvezetőjének méltatlan megválasztásához köthető.

Emlékezetes közgyűlés volt, amikor a szavazás előtt elrendelt szünetben Péterffy Attila valamivel mégis meggyőzte a pécsi momentum képviselőit arról, hogy a 2 Milliárdos büdzsével rendelkező kulturális holding irányítására – a nem sokkal korábban még újsághirdetési reklámfelületeket árusító – Bleszity Péter lesz a legalkalmasabb személy.

Vajon mi történt a szünetben és merre gurult az a 30 ezüst?

A pécsi momentum felismerve önmaga politikai súlytalanságának nyomasztó valóságát, különböző facebook posztokban igyekezett kompenzálni érdekérvényesítő képességének totális kudarcát.

Pécs nem lesz vörös város!” – írta ki üzenőfalára egy keménykedő pécsi momentumos.

Velünk nem lehet így beszélni” – üzente a másik a polgármesternek.

Aztán valahogy mégis elült a politikai műbalhé és a nyeretlen kétéves ártatlan szerepét játszó képviselők szép lassan visszasimultak Péterffy Attila vörösre festett mellényzsebébe…hátha van ott még egy kis morzsa valahol, amely mégis fedezné az utolsó elveit is áruba bocsátó pécsi momentum végső árulását.

Tags

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close