EgyébKiemeltKözélet

“Minden vélemény számít” – interjú dr. Őri Lászlóval, a Baranya Megyei Közgyűlés elnökével

Mit hoz a jövő Baranyának?

A megvalósításra váró fejlesztési tervekről és a baranyai közösségeket érintő jövőkép alakulásáról beszélgettünk dr. Őri Lászlóval, aki 2019. októbere óta tölti be a Baranya Megyei Közgyűlés elnöki tisztségét.

“Baranya megye még nem azt az arcát mutatja, ahogy mi azt látni szeretnénk, ezért a jövőben komoly kihívások állnak előttünk. Az egyik legfontosabb feladat, hogy a fejlesztési terveket a helyiek véleménye alapján, közösen fogalmazzuk meg, hogy Baranya jövője az itt élő közösségek igényeinek és elvárásainak megfelelően alakuljon” – hangsúlyozta.

“A baranyaiak egy erős és értékes közösséget alkotnak, az itt élő emberek dolgozni akarnak, szeretnének egyről a kettőre jutni, ezért a legfontosabb fejlesztési terv, hogy új munkahelyek és beruházások jöjjenek létre, amelyek nagy mértékben hozzájárulnak az itt élők életkörülményeinek javításához, egyúttal erősítik a megye népességmegtartó erejét. Büszke vagyok arra, hogy az elmúlt időszakban közel 38 Milliárd Forintból elindult egy átfogó fejlesztési program Baranyában, amelynek keretében 180 különböző fejlesztési projekt van folyamatban jelenleg is a megye különböző pontjain, településein” – tette hozzá dr. Őri László.

“A Baranya megyei közösség részét képezik azok a nemzetiségek, akik évszázadok óta velünk élnek, de gondolni kell a határon túli magyar testvéreinkre is. A mi feladatunk az, hogy ezeket a közösségeket is bátorítsuk és erősítsük, megőrizve ezzel Baranya kulturális örökségét az utókor számára.”

A teljes interjú itt megtekinthető:

Interjú dr. Őri Lászlóval

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close