ÉletmódKiemeltVideók

“Mi újság, Pongó?” – videóinterjú egy szabad emberrel

Lassan Zoltán, alias “Pongó” még 2002-ben került a figyelem középpontjába, amikor az ország első valóságshow-jában, a Big Brother-ben találkozhatott vele először a magyar közönség.

Azóta számos érthető és érthetetlen helyzetben mutatta meg magát a televízióban Pongó, aki egyéniségének és sajátos világlátásának köszönhetően sok ember kíváncsiságát felkeltette az évek alatt. A kérlelhetetlen őszinteséggel és sokszor zavarba ejtő higgadtsággal kommunikáló tv-sztárról azonban kevesen tudják, hogy mindez számára csak egy jópofa játék.

Lassan Zoltán igazi sportember, aki erejének és kitartásának köszönhetően olyan eredményeket tett le az asztalra, amelyek a Guinness rekordok könyvének lapjaira is felvételt nyertek. 2015-ben ugyanis egy nem mindennapi világrekordot állított fel: 50 évesen 50 órán keresztül (!) végzett testépítő gyakorlatokat komolyabb megszakítás nélkül. Mindezt úgy, hogy minden egyes órában 55 percet edzett és mindössze 5 percet pihent több, mint két hosszú napon keresztül.

Azonban Pongó számára minden fizikai kihívás csak újabb lehetőség volt arra, hogy megfigyelje önmagát és az emberi test működését, ezért úgy döntött, hogy korábbi tapasztalatait felhasználva, kidolgozza a saját “három dimenziós edzésmódszerét”.

“Ennek lényege, hogy a speciális gyakorlatok segítségével az izmokat eredéstől tapadásig teljes spektrumban átmozgassuk, amely által jelentősen emelkedik az elvégzett munka eredményessége, illetve a természetes izomfejlődés mértéke is többszöröse lehet a hagyományos edzésmódszerekhez képest” – állítja Pongó, aki kizárólag a “naturál testépítés” híve és elutasít minden “hormonális tuningot”.

Pongó saját edzőtermet vezet Komlón, ahol kizárólag a Pongo Gym Team Egyesület tagjai edzhetnek, így állítása szerint elkerülhető, hogy olyanok jöjjenek a terembe, akik csak “emberkedni” jönnének be és önmaguk helyett másokkal lennének elfoglalva.

Nálunk az edzés arról szól, hogy befelé figyelsz és önmagaddal foglalkozol. Én itt vagyok reggel 7-től este 19-ig és mindenkinek segítek, mert jó eredményeket csak tudatos munkával lehet elérni – meséli Pongó, majd gyorsan hozzáteszi: hozzánk bárki csatlakozhat, mert szeretnék egy jó csapatot építeni és olyan partnerekkel együttműködni, akik hisznek a naturál testépítésben és szívesen támogatják ezt a sportot.

Képek és videók: Tóth Róbert/pecsert.hu

PONGO GYM TEAM facebook oldala

Tags

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close