GazdaságKiemeltVideók

Mi lesz Veled, Pécs? Sajtótájékoztató a város 2020-as költségvetéséről

2020. március 09-én (hétfőn) sajtótájékoztatót tartott a FIDESZ, illetve az ÖPE-KDNP frakciója a város idei évi költségvetésével kapcsolatban, amelynek rövid összefoglalója az alábbi videóban látható.

Mint ismert, az önkormányzat testületének – a vonatkozó kormányrendelet szerint (353/2011.(XII.30.)3.§ (1)bek.) – március 16-ig kell az éves költségvetési tervről döntenie. Dr. Csizmadia Péter, a FIDESZ frakcióvezetőjének elmondása alapján a helyi városvezetés még csak kísérletet sem tett arra, hogy konkrét elképzelések mentén tárgyaljon a kormánnyal a költségvetés legfontosabb tételeinek érdemi meghatározásában.

Kővári János, az ÖPE-KDNP frakcióvezetője a városvezetés által közreadott – többesélyes forgatókönyvvel rendelkező – költségvetési tervezetét egész egyszerűen hangulatkeltőnek minősítette, amely kizárólag a választók megtévesztésére szolgál és olyan időhúzásra játszik, amely idő most fogyott el. A képviselő továbbá felszólította a véleménye szerint Gyurcsánnyal szövetségre lépő helyi városvezetést, hogy a kormány megdöntésével kapcsolatos hatalmi ambíciójukat ne a pécsi emberek kárára gyakorolják. Kővári szerint Pécs városa nem kíván politikai lövészárkot biztosítani a Demokratikus Koalíció kormányellenes hadjáratához.

Vári Attila, a FIDESZ önkormányzati képviselője, a PSN Zrt korábbi vezérigazgatója aggodalmát fejezte ki a pécsi sportélet ellehetetlenítésével kapcsolatban, hiszen elmondása szerint az önkormányzat tulajdonában- és kezelésében lévő sportlétesítmények használatát a városvezetés kizárólag ellenérték fejében fogja biztosítani a jövőben a legtöbb pécsi sportklubnak.

Március 10-én, a keddi közgyűlésen tárgyalja tovább a Pécsi Önkormányzat a város költségvetési tervezetét.

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close