EgyébKiemelt

Mától fizetős a parkolás és van egy érdekes önkormányzati közlemény is!

A mai naptól, vagyis július 2-tól megszűnik a veszélyhelyzet miatt elrendelt ingyenes közterületi parkolás. A vonatkozó rendelet célja a járvány terjedésének korlátozása volt a tömegközlekedési járművek igénybe vételét – egészségügyi okokból – kiváltó személyautók költségkímélőbb használatának támogatása mellett.

Azonban egy érdekes, de mégis a parkolással kapcsolatos gyorshír jelent meg a BIOKOM weboldalán, amely így szól:

“Pécs önkormányzata a választási kampány során tett vállalásának megfelelően felülvizsgálta a kedvezményes parkolóbérletek és behajtási engedélyek rendszerét.

Az új struktúra elkészült, de a koronavírus járvány miatt annak társadalmi egyeztetésére nem volt lehetőség, bevezetését ezért az önkormányzat 2021. elejére halasztja.

Ez egyben azt is jelenti, hogy 2020. második félévében a Biokom NKft. ugyanazon szempontok alapján, ugyanolyan feltételekkel adja ki a féléves parkolási bérleteket és engedélyeket, mint az első félévben. Ezeket a dokumentumokat ugyanúgy kell igényelni, mint 2020. első félévére.

A járványügyi veszélyhelyzet kapcsán egy kormányrendeletben országosan elrendelt várakozási díjmentesség hátrányosan érintette a parkolóbérletet vásárló pécsieket. A veszélyhelyzet előtt megváltott parkolóbérletek időarányos részének megtérítésére később nyílhat lehetőség. Abban az esetben, ha az önkormányzat ingyenes parkolás miatt kiesett bevételeit a döntést meghozó kormány kompenzálni fogja.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata”

Vagyis az ígéretekkel ellentétben Pécsett egy ideig biztos nem lesz árcsökkentés, illetve az “új parkolási struktúra” bevezetésére is várni kell még 2021-ig, akármi is legyen az.

Tags

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close