EgyébKiemeltOlvasóink írták

Kidobta a kutyáját, majd elhajtott a helyszínről?! – ezért ne ítélj elsőre

Olvasónktól kaptuk a levelet, amelyben felhívja a figyelmet a korai ítélkezés veszélyes következményeire. Gábor áldozatává vált egy olyan helyzetnek, amiben ő maga csupán segíteni szeretett volna, de ehelyett egy “hiteles szemtanú” facebook bejegyzésének köszönhetően több ezer pécsi szerezhetett tudomást Gábor “bűnéről” és az általa használt gépjármű pontos rendszámáról – tehát beazonosíthatóvá vált. Így indult a futótűzként terjedő hír:

(A történet szereplőinek nevét és arcát érhető okokból kitakartuk.)

A “szemtanú” nyilvános bejegyzése és vélhetően egy feljelentésre buzdító hozzászólás

Gábor elmesélte, hogy ő maga hogyan élte meg, amikor véletlenül belefutott abba a facebook bejegyzésbe, ami róla szólt és arról, hogyan tette ki az utcára a saját kutyáját, majd hajtott el a helyszínről:

“Először, mikor olvastam, nem hittem a szememnek! Aztán jöttek a kollégák és ismerősök, akik ismerték az autó rendszámát és mindenki azt kérdezte, hogy valóban igaz-e, vagy hogy voltam képes ilyesmire… életem legrosszabb napja volt!

Természetesen Gábor nem hagyta annyiban a dolgot és saját facebook oldalán igyekezett magyarázatot adni az első látásra akár könnyen félreérthető helyzetre.

Gábor facebook bejegyzése

Mivel Gábor cselekedetét a kutya megmentése iránti jószándék vezérelte, ezért eszébe sem jutott, hogy ott a helyszínen bárkinek is lehetőséget kellene teremtenie a helyzet tisztázására…

Íme egy újabb történet, ami rávilágít minket arra, hogy egy szaftos facebook poszt előtt miért érdemes alaposan körbejárni egy adott helyzetet, nehogy abba a hibába essünk, hogy túl korán hirdetünk nyilvános ítéletet egy ismeretlen feje felett.

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close