AjánlottKözéletVideók

Kővári János videóban üzent a 12 pontos követelést megfogalmazó pécsi képviselőknek!

Nem csitulnak az indulatok a Pécsi Közgyűlés tagjai között.

Korábban beszámoltunk már a Péterffy Attila irányítása alatt működő pécsi városvezetés koalícióját feszítő belső konfliktusokról, amely leginkább az MSZP politikai térhódításának-, illetve a balliberális koalíció többi pártjának (DK, Momentum, Párbeszéd) háttérbe szorulása miatt alakult ki.

Ennek a koalíciós konfliktusnak az egyik legszembetűnőbb megnyilvánulása volt, amikor a különleges jogrend adta lehetőségre hivatkozva Péterffy Attila – a Pécsi Közgyűlést megkerülve – saját hatáskörben eljárva nevezte ki a város harmadik alpolgármesterét, az MSZP-s önkormányzati képviselőt, Nyőgéri Lajost.

Pécsi Közgyűlés hivatalos felhatalmazása nélkül született döntés hatalmos visszhangot és komoly kritikát váltott ki nem csak a helyi ellenzék soraiból, de a polgármestert korábban támogató Mindenki Pécsért Egyesület is nyilvános közleményben bírálta Péterffy Attilát.

Legutóbb pedig a Momentum és a DK pécsi frakciója intézett egy 12 pontos ultimátumot a Péterffy Attilának, amelyben

a harmadik alpolgármester kinevezésének visszavonását, és egyéb, a közélet tisztaságát helyreállító intézkedéseket követeltek a koalíciós együttműködés fenntartása érdekében.

A saját polgármesterük munkájával szemben súlyos kritikákat megfogalmazó képviselők több tárgyalást is lefolytattak Péterffy Attilával, azonban a politikai súlytalanság jegyében íródott 12 pontos követelésük közül egyetlen egy pont sem valósult meg.

A pécsi balliberális városvezetés koalícióját keresztül szövő politikai háttéralkuk ismeretében azonban ez senkinek nem okozhatott különösebben nagy meglepetést.

Kővári János, az ÖPE elnöke szerint elgondolkodtató, hogy “ezek a baloldali pártok még a saját koalíciójukban sem tudják érvényesíteni a politikai szándékukat”, így “a Momentum és a DK ultimátuma végleg értelmét vesztette, amikor ők maguk is megszavazták a Péterffy Attila vezette MSZP-Jobbik páros embereinek közpénzből történő “etetését”!” – nyilatkozta a képviselő, aki saját facebook oldalra feltöltött videóban üzent a városvezető koalíció 12 pontot megfogalmazó és aláíró tagjainak:

“Nemrég 12 ponttal állt elő a városvezető koalíció 7 tagja, akik azt követelték a saját városvezetésüktől, hogy legyen demokratikusabb, átláthatóbb, és tisztább a közélet Pécsett. Elmúlt egy hónap és ez a forradalmi lendület elfogyott.”

Kővári János az 1848. március 15-én kikiáltott 12 pontos követeléssel szemben fennálló történelmi analógia kapcsán elmondta: a városházi koalíció tagjainak már nem elég úgy tenniük, mintha akarnák a változást, de tenniük is kell érte, különben a képviselők által megfogalmazott 12 pont csak “12 holt-pont” marad:

“1848-ban nem csak szavak és nemes gondolatok hozták el a változást, hanem olyan tettek, melyekre azóta is büszkék lehetünk” – üzente a videóban a pécsi politikus.

Miközben a pécsi városvezetés idén is elfogadhatatlan elvonásokkal fenyegeti a szociális és közszféra dolgozóit, addig az elmúlt másfél évben már harmadszorra emelkedtek a képviselői tiszteletdíjak Pécsett.

További érdekesség, hogy amíg Péterffy Attila továbbra is több milliárd forintos kompenzációban reménykedik a magyar kormány részéről, addig ő maga évi 3 Millió Forintért béreltet magának új szolgálati autót.

Tags

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close