KiemeltKözéletVideók

Kővári János: tovább kell folytatódniuk a zöld fejlesztéseknek Pécsett!

Megtorpanni látszik Pécsett a zöld város fejlesztési programja, noha ez az egyetlen út, hogy Pécs továbbra is élhető, fenntartható maradjon, közölte pénteken Kővári János. Az ÖPE-KDNP frakcióvezetője elmondta, a következő közgyűlésre konkrét javaslatokat nyújtanak be a témában.

Különleges sajtótájékoztatót tartott a Környezetvédelmi Világnapon Kővári János, az Összefogás Pécsért Egyesület elnöke pénteken. A képviselői irodáknál kartonból készítettek el gyermekfigurákat, akik a rajtuk levő szövegekkel „elmondják”, miért is aggódnak a jövőjükért, a bolygóért. Kővári János ugyanakkor felhívta rá a figyelmet, sajnos Pécsett is van miért aggódni, így a figurák a pécsi képviselőknek is üzennek.

Az ÖPE-KDNP frakcióvezetője kiemelte a pécsi légszennyezettség problémáját: a helyzet javulása érdekében szükség volna a belváros forgalmának csökkentésére, illetve az elektromos tömegközlekedés fejlesztésére. A másik fontos ügy, vázolta Kővári János, hogy ne vágjunk ki egyetlen fát sem, sőt ültessünk.

Kővári János azt hangsúlyozta, bár az előző ciklusban számos lépéssel elindult a zöld város kialakításának programja, most ezek leállni látszanak.

Ennek bizonyítékául elmondta: gyakorlatilag leállt a lakossági energetikai program, az e-buszok terén nincs nevesítve a korábbiakhoz képest újabb beruházás. Ráadásul a belváros forgalomcsillapítása is az ellenkező irányba tart, hiszen épp a közelmúltban hagyták jóvá a Kazinczy utcában egy újabb parkoló kialakítását. Emellett azok a zöldszervezetek, amelyek a gyerekeknek tartottak évekig szemléletformáló programokat, idén egy fillér támogatást sem kaptak. Kővári János arra is felhívta a figyelmet, hogy Péterffy Attila polgármester egy zöld civil szervezet vezetője ellen indított polgári pert.

Úgy gondoljuk, nem annak van itt az ideje, hogy pereskedjünk, hanem annak, hogy mind a polgármester, mind a képviselők továbbra is a zöld város pályáján tartsák Pécs városát – fogalmazott Kővári János.

Épp ezért az ÖPE-KDNP be fog nyújtani a következő közgyűlésre olyan konkrét javaslatokat, amelyek a zöld város program folytatását célozzák, közölte a frakcióvezető.

Tags

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close