KiemeltKözélet

Kővári János – “Pécsről üzenjük: Hajrá Mohács, Hajrá Pávkovics Gábor!”

Mint ismert, a tavalyi önkormányzati választások előtt tragikus hirtelenséggel elhunyt Mohács korábbi polgármestere, Szekó József (Fidesz-KDNP). Halálát követően az MSZP-s Csorbai Ferenc nem lépett vissza, így egyedüli polgármesterjelöltként indulhatott a 2019-es őszi választáson.

Csorbai azonban mindössze 1867 szavazatot kapott, több mint 4000-en érvénytelenül szavaztak a megjelent csaknem 6000 választópolgárból, ennek ellenére elfoglalta a posztját.

Ezt követően a Fidesz helyi szervezete lemondásra szólította fel a polgármesteri széket valódi demokratikus verseny nélkül megszerző Csorbait, ő azonban nem érezte a helyzet morális súlyát és illegitim jellegét, ezért a lemondás lehetőségét már az első napon egyértelműen visszautasította.

Fél évet kellett várni a változásra, mivel az érvényes jogszabályoknak megfelelően csak a választás napjától számított hat hónap elteltével nyílik lehetősége egy közgyűlésnek önmaga feloszlatására. A Fidesz-KDNP többségű közgyűlés ezt ígéretéhez híven meg is tette, aminek következtében ezúttal egy új, korrekt feltételek mentén megtartható önkormányzati választás került kiírására, ahol a mohácsiak új polgármestert- és képviselő testületet választhatnak.

Noha Csorbai minden eszközt bevetve igyekezett megakadályozni az időközi választásokat – még a város jegyzőjét is menesztette – próbálkozásai nem jártak sikerrel, a választás napját 2020. szeptember 27-re tűzte ki a Nemzeti Választási Iroda.

“Mivel Szekó József munkájának köszönhetően a baranyai térség egyik legkiemelkedőbb gazdasági, kulturális- és turisztikai szereplőjévé nőtte ki magát Mohács városa, ezért is fontos, hogy meg tudjuk tartani ezt a lendületet” – mondta Pávkovics Gábor, a Fidesz-KDNP polgármester jelöltje.

Pávkovics Gábor, a FIDESZ-KDNP mohácsi polgármester jelöltje

Kővári János, az Összefogás Pécsért Egyesület (ÖPE) elnöke és egyben Pécs belvárosának önkormányzati képviselője saját facebook oldalán közzétett bejegyzésében kíván szerencsét Pávkovics Gábornak és egyúttal felhívja a figyelmet az MSZP baranyai térhódításának veszélyeire:

“Kedves Mohácsi Polgárok, kedves Barátaink!

Pécsről üzenjük, hogy szomorú vége van annak, ha a baloldal lejárató kampányának bedőlnek, mert a gyűlölet csak eltakarja a valóságot. Mivel a baloldalnak nincs terve az építésre, csak rombolni tud. Pécsett 1 éve a baloldal nyert, azóta semmi más nem történt, minthogy pozíciókat és milliókat osztogatnak az mszp-s Puch embereinek. Mohácson is erre készülnek! Hallgassanak hát a józan eszükre, ami azt mondja Mohács csak Pávkoviccsal nyerhet. Pávkovics Gábor szaktudása és a Kormány támogatása Mohács sikerének kulcsa!

Hajrá Pávkovics Gábor, hajrá Mohács! Aki hallja, adja tovább!”

Kővári János, az ÖPE elnöke
Tags

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close