EgyébKiemeltKözélet

Kővári János közmeghallgatást kezdeményez a pécsi Pride kapcsán

Kővári János, a belváros önkormányzati képviselője sajtótájékoztatót tartott a Pécsre tervezett Pride Felvonulás kapcsán:

– “A belváros önkormányzati képviselőjeként határozottan tiltakozom a köznyugalmat és közerkölcsöt sértő rendezvény, felvonulás ellen, hiszen kilencezer pécsi polgár tiltakozása ellenére szervezték ezt meg, ezért a mai napon kezdeményezem a városi közmeghallgatást” – jelentette ki Kővári János.

– “Már számos szervezet jelezte a csatlakozási szándékát, illetve a pécsi polgárok aláírásukkal is segíthetik, hogy létrejöhessen a közmeghallgatás, mindent megtudhassanak a rendezvényről. Emellett jogi lépéseket is fogunk tenni, mert úgy gondoljuk, hogy a pécsiek nyugalmát és jóérzését sérti ez a felvonulás” – nyilatkozta a képviselő, majd így folytatta: “Határozottan kérek minden pécsi polgárt, hogy a sem uszító, sem gyűlöletkeltő megnyilvánulásokat ne tegyen, mert ebben az esetben a provokáció eléri a célját. Hangsúlyozom, itt nem egy nemi identitású kisebbség-, hanem egy közerkölcsöt sértő felvonulás ellen tiltakozunk” – tette hozzá.

Kővári János elmondta, hogy amennyiben sikerül legalább 6-8 ezer aláírást összegyűjteni, abban az esetben kötelező lesz a közmeghallgatást megtartani. A tervek szerint az ehhez szükséges aláírásokat Pécs város több pontján fogják majd gyűjteni a következő hetekben.

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close