KiemeltKözéletVideók

Kővári János: Viharfelhők gyülekeznek a város felett!

Kővári János, az ÖPE elnöke rövid videóüzenetben értékelte a balliberális városvezetés “szakmai” működésének elmúlt hét hónapját, amelynek következtében pénzügyi és morális válságba került a város. A képviselő szerint a város szociális- és kulturális közintézményeit is érintő 2,5 Milliárd forintos megszorító csomag helyett érdemes lenne egy konkrét gazdasági programmal előrukkolnia Péterffy Attilának.

Mint ismert, a balliberális koalíció a koronavírus-járvány hatásainak kiegyensúlyozására olyan gazdasági intézkedési tervet dolgozott ki, amelyben egy Válságkezelési alap létrehozása mellett több, mint 200 Millió forintot vonnak el az óvodáktól és bölcsődéktől, de jelentős megszorításokat számíthatnak a város kulturális közintézményei is. A polgármester által jegyzett határozat szerint a teljes forráselvonás összesen 2,5 Milliárd Forint lesz.

Az ÖPE facebook oldalán megjelent videóüzenet bejegyzése szerint:

“Nem több, mint 7 hónap alatt eljutottunk odáig, hogy a városnak nincs gazdasági programja és kompromittálódott “szakmai” vezetői egymás után hagyják el a balliberális koalíció összetákolt tutajának kicsiny fedélzetét. Felzárkóztatás helyett megszorítások, fejlesztések helyett elvonások, és üvegzseb helyett korrupciós ügyek tarkítják a bizonyítványt… Vajon Péterffy Attila szavazói is erre számítottak?”

Kővári János szerint elfogadhatatlan, hogy amíg az önkormányzat a legkiemeltebb célú szociális közintézmények költségvetésében jelentős forrás-elvonást alkalmaz, addig a polgármester, alpolgármesterek és a képviselőtestület tagjai és tanácsnokai teljes egészében megkapják az juttatásaikat, nem beszélve a több milliós ügyvédi megbízási díjakról és korrupciógyanús ügyletekről.

A helyi vállalkozásokat érintő gazdasági kérdésekben továbbra sem látszik a polgármester szüntelen igyekezete a helyzet megoldására. Tovább rontja az összképet, hogy az önkormányzat még a saját tulajdonában lévő intézmények finanszírozásáról sem tudott megállapodni a magyar kormánnyal, súlyosan veszélyeztetve azok működését. 

Pécs robog a csőd felé. Lépni kell! Most már Pécs város működése van veszélyben” – tette hozzá a képviselő.

Forrás: ÖPE

Tags

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close