EgyébKiemeltKözéletVideók

Kővári János bejelentette: indul az aláírásgyűjtés a Pécsi Pride-al kapcsolatban

Kővári János – Pécs belvárosának önkormányzati képviselője – ma ismét sajtótájékoztatót tartott a tervezett Pride Felvonulás kapcsán. A képviselő bejelentette, hogy korábbi ígéretükhöz híven megkezdik a szükséges aláírások összegyűjtését, hogy a pécsi polgárok egy nyilvános közmeghallgatás keretein belül mondhassák el véleményüket a történelmi belvárost is érintő rendezvényről. Amennyiben sikerül legalább 8 ezer aláírást összegyűjteni, abban az esetben kötelező lesz a pécsi Városházán közmeghallgatást tartani.

“Mint az a szervezők által a rendőrségre beadott kérelméből is kiderült, a felvonulás a Búza tértől indul, a Király utcán és a Széchenyi téren át, a Szent István térig halad. Olyan utcákról, terekről van szó, ahol kisgyermekes családok is rendszeresen megfordulnak, valamint templomokat is érint az útvonal. “

“A szervezők tévednek, amikor azt gondolják a gyülekezési törvényére hivatkozva, hogy az mindent felülír. Ha egy rendezvény más kisebbségeket, vallási felekezeteket sért, akkor meg is tiltható. A homoszexuális menet a gyermekek testi-lelki egészséghez való jogát sérti, és a vallásos emberek meggyőződését is” – jelentette ki az ÖPE elnöke.

A helyzetre reagálva Pécs polgármestere is kiadott egy gyors közleményt, amelyben egy 1000 fős bázist érintő telefonos közvélemény-kutatást helyezett kilátásba. A bejelentésből azonban nem derült ki, hogy ki végezné el ezt a felmérést és kiket érne el, ahogy az sem, hogy ennek a rögtönzött közvélemény-kutatásnak a költségeit végső soron ki fizetné.

Kővári János erre így reagált:

“A polgármester ezzel elbújik a pécsiek elől, nem akar szembesülni a polgárok akaratával. Hiszen egy névtelen telefonhívásban bármilyen kérdést fel lehet tenni, a konkrét válaszokat pedig soha nem ismerjük meg. Ezzel szemben a közmeghallgatás éppen arról szól, hogy a pécsiek bemehetnek a testület ülésére és személyesen mondhatják el véleményüket. A közgyűlés pedig ezek után eldönti, hogy kinek az akaratát kívánja érvényre juttatni” – érvelt a politikus.

A nyilvános közmeghallgatáshoz szükséges aláírásokat a város több pontján is le lehet majd adni az erre kijelölt standoknál, azonban érvényes aláírásra kizárólag a pécsi lakhellyel rendelkező polgárok jogosultak.

Az aláírásgyűjtés szervezői a STOP PÉCSI PRIDE Facebook oldalon keresztül ígérnek friss információkat az aláírásgyűjtéssel kapcsolatos lehetőségekről és egyéb fontos tudnivalókról.

A videót Kővári János facebook oldaláról vettük, melyet Güth Ervin, a szabadpecs.hu újságírója készített.

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close