AjánlottVélemény

Kővári János: A pécsi városvezetés a nagy Houdini árnyékában

Az ÖPE-KDNP sajtóközleménye:

“A pécsi városvezetés a nagy Houdini árnyékában

A májusi online közgyűlésen zárszámadást ugyan nem tárgyalunk, ahonnan végre tényszerűen megtudhatnánk hogy miként is zárta az előző évet Pécs, de egy a Covid járvány pénzügyi hatásairól szóló mutatványt megismerhet a pécsi publikum..

A tárgyalandó előterjesztés szerint több mint 2.5 milliárd hiányt okoz a költségvetésben a járvány, azonban egyetlen számítást nem látunk a végszámok mögött, csak dobálózást.

300 millió ment védekezésre, több száz milliós bevétel kiesés a kulturális intézményeknél, hasonlóképpen a buszos közlekedésben stb… Nos reméljük, hogy nem arról van szó, hogy a járvány mögé bújva ment a pénzszórás vagy esetleg egy nagy blöfföt láthatunk, ahol a tavaly megmaradt 2.5 milliárd többlet illan el a szemünk elől? Mindenesetre elvárjuk, hogy részletesen megtudhassuk, hogy a felére csökkentett buszközlekedés mitől volt drágább, mint az eredeti menetrend lett volna.

Vagy hogy került többe a kulturális intézmények költsége, mintha programok is lettek volna,

de az is érdekli a pécsieket, hogy mire ment 300 millió védekezés címén, csak nem a darabonként 500 forintos maszkok és a mellé kiosztott kampánylevél került ennyibe, a látszatpermetezéssel egybekötve?

Harry Houdini kedvenc mondása volt, hogy

“A tömeg összecsődítésének nincs annál egyszerűbb módja, mint közhírré tenni, hogy egy bizonyos időpontban, egy bizonyos helyen valaki megpróbál valamit, s ha nem sikerül, az életével fizet.”

Nehogy végül a város mégis az életével fizessen, mert nem sikerül a trükk. A járványt nehezen átküzdő pécsi családok és vállalkozások elvárják a pontos elszámolást!”

Kővári János az ÖPE-KDNP frakcióvezetője

FRISSÍTÉS:

A mai “online közgyűlést” követően a Kővári János a saját facebook oldalán osztotta meg véleményét a városvezetés gazdasági lépéséről:

“Hosszú és parázs vitában sem derült ki ma az online közgyűlésen, hogy mi lett a 2.5 milliárd sorsa, mire ment vagy megy el. Annyit tudtunk meg mindössze, hogy az önkormányzati cégek nyújtották be a kérelmüket, de nem derült ki mire és miért. Ellenszavazatunk ellenére a városvezető koalíció úgy döntött “átcsoportosítják” a 2.5 milliárd forintot, tehát megvalósulhat a nagy “Houdini terv”.🎉😕”

Pillanatkép a mai online önkormányzati közgyűlésről
Tags

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close