KiemeltKözélet

Koncz Zsófia nyerte az időközi választást Borsodban

Bár még javában zajlik a Borsod-megyei időközi választáson leadott szavazatok összeszámlálása, azonban a valasztas.hu hivatalos adatai alapján egyre valószínűbb, hogy Koncz Zsófia lesz a választókerület országgyűlési képviselője.

99,09 százalékos feldolgozottságnál az adatok:

  • Koncz Zsófia (Fidesz-KDNP) 50,87 százalék – 17 597 szavazat
  • Biró László (Párbeszéd-MSZP-DK-Momentum-LMP) 45,9 százalék – 15 875 szavazat
  • Tóth Ádám (független) 2,23 százalék – 770 szavazat
  • Váradi Gábor (független) 0,76 százalék – 264szavazat
  • Sóváriné Bukta Erika (Demokrata Párt) 0,24 százalék – 83 szavazat

A 18.30-as adatok szerint a részvétel 44,57 százalékos volt.

A választást azért írták ki a tiszaújvárosi székhelyű egyéni választókerületben, mert júliusban motorbalesetben elhunyt a térség 2018-ban megválasztott képviselője, Koncz Ferenc (Fidesz). 

A választókerületben mintegy 77 700-an jogosultak szavazásra, közülük 50-en átjelentkezéssel szavaznak, vagyis ők nem a lakóhelyükön, hanem a választókerület egy másik településén adhatják le voksukat. A választókerület 42 településén 110 szavazókört alakítottak ki.

Tizennégy választópolgár jelentkezett külképviseleti szavazásra, ők hét nagykövetségen, konzulátuson szavazhatnak. A külképviseleteken szavazók voksait tartalmazó urnákat hazaszállítják, és a kijelölt szavazókörben számolják majd össze, a vasárnap leadott szavazatok közé keverve.

Kővári János, az ÖPE-KDNP pécsi frakcióvezetője nyilvános facebook üzenetben gratulált Koncz Zsófia vasárnapi győzelméhez:

Kővári János

“Kedves Zsófi! Ahogy tegnap írtam, végül mindig a jó győz az igaz mesékben. Most ez történt a valóságban is. Gratulálok! Isten éltessen téged, a borsodiakat és édesapádat is odafent.” – írta a képviselő.

🇭🇺
Tags

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close