EgyébKiemelt

Kinevezték a Pécsi Állatkert új igazgatóját

Heten jelentkeztek a korábbi igazgató, Siptár Dávid megüresedett pozíciójára. A jelentkezők közül Péterffy Attila, Pécs polgármestere választotta ki a keddi konzultáción az állatkert új igazgatóját.

Tavaly novemberben jelentették be, hogy az állatkert igazgatója, Siptár Dávid lemondott. Mint akkor lapunknak elmondta, döntése nincs összefüggésben a koronavírussal, hiszen az állatkert felkészült az újabb bezárásra, anyagilag sokkal stabilabb tudott maradni a tavaly tavaszi leálláshoz képest. Lemondása személyes okokkal függ össze.

Az igazgatói székért indított pályázatra jelentkezőket meghallgatta az önkormányzati bírálóbizottság, amely a Magyar Állatkertek Szövetségének tagjával egészült ki. A szakmai szervezet képviselője a jelentkezőkről alkotott szakvéleménnyel járult hozzá a kiválasztás sikeréhez.

Kedden, online konzultáció keretében a képviselők a bírálóbizottság első számú jelöltjének, Andricz Bertoldnak a kinevezését támogatták, ennek értelmében március 1-jétől hivatalosan is ő veszi át Siptár Dávid posztját.

Andricz Bertold egész pályafutása a pécsi állatkerthez kötődik, ő valóban az intézményben szocializálódott. Végigjárta a ranglétrát, legutóbb az állatkert szakmai vezetőjeként, majd az előző igazgató távozását követően megbízott vezetőként dolgozott a cégnél. Igazi lokálpatrióta, aki az állatkert változásait, és néhány évvel ezelőtti megújulását is testközelből látta. Azt várjuk tőle, hogy mutasson élénk pályázati aktivitást, hozzon tető alá további fejlesztéseket, és gondoskodjon olyan attrakciókról, amelyek segítenek még vonzóbbá tenni a hazai állatkertek között fekvése és története miatt már eddig is igazi gyöngyszemnek számító pécsi állatkertet. Fontos megjegyeznem, hogy a pályázatnak része volt a mecseki területek, így az egykori vidámpark területére vonatkozó fejlesztési elképzelések elkészítése is. Örülök annak, hogy színes és ötletgazdag javaslatok születtek, arra bíztatom az új igazgatót, hogy az ötletgazdákkal egyeztetve ezek közül minél többet építsen majd be a vezetői programjába” – idézte Bognár Szilvia alpolgármester a közleményben.

Tags

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close