ÉletmódKiemeltKörnyezetvédelem

Katica Tanya: harmóniában a környezettel, élmény az egész Családnak!

A Petce településen működő élményközpontot 2003-ban alapította egy magyar házaspár Handó János és Eszter, akik az alapítás óta egy célt tartanak szem előtt, hogy fenntartható szórakoztatást nyújtsanak a Katica Tanya látogatóinak.

A 13 hektáros élményközpont 100%-ban megújuló energiával működik, azaz csak olyan attrakciókkal találkozhatnak a vendégek, amelyek nem fogyasztanak energiát vagy saját maguk állítják elő azt. Emelett egyedülálló módon a látogatók kifizethetik a belépőjük árának egy részét hulladékkal is, így ösztönözve őket a szelektív hulladékgyűjtésre.

A Katica Tanya számára a környezetünkkel való harmóniában élés a legfontosabb fejlesztési alapelv. Több száz attrakciót vehetnek igénybe a látogatók, miközben az ökológiai lábnyomuk is kisebb, mintha otthon maradtak volna.

A tanya, most új életnek is otthont adott

Csincsillák és kisboci született nemrég a Katica Tanyán. A kis jövevények érkezése és a nyári szezon indulása jó hatással van a többi állatra is, hiszen a nyüzsgés az életük része, igénylik a látogatók törődését.

Berci és anyukája

Berci, a bikaborjú már magabiztosan ismerkedik a látogatókkal, természetesen anyja Bori tehén társaságában, ami nagy öröm a két hónapja született Henriknek, aki szintén bikaborjú és már várta, hogy vele egykorú és méretű barátja legyen.

A kis csincsillák még csak pár napja jöttek a világra, így a nemüket még nem lehet tudni, de az biztos, hogy napról napra nőnek és a szurikáták, tengerimalacok és nyuszik mellett a legkedveltebb kisállatok a tanya látogatói körében. 

Újszülött csincsillák

De él a tanyán egy láma házaspár is, Samu és Saci, akik pedig nemrég ünnepelték első házassági évfordulójukat, és már nagyon belevetették magukat a házasélet örömeibe is, így az állatgondozók próbálják megsaccolni, hogy mikor érkezik Zsófi testvére. Ami biztos, mivel a lámák 11 hónapig vemhesek, erre még várni kell. 

Élmények minden mennyiségben

Az élmények mellett a biztonságra is maximálisan odafigyelnek a Katica Tanyán, ózon-kabinos fertőtlenítésen esnek át minden használat után az elektromos versenygokart során használt sisakok. Számos ponton vannak kitéve kézfertőtlenítők és a 13 hektáros terület segít, hogy a biztonságos távolságot is be tudják tartani egymás között a látogatók. A kontakt-mentes fizetés pedig a Pöttyös Katica Klubkártyán keresztül is lehetséges. 

Illetve fontos hír a Balatonon nyaralóknak, hogy a magyar tenger bizonyos részéről már egy óra alatt elérhető Patca, hiszen átadták az R67-es utat, így a település és az élményközpont is könnyen megközelíthető a belföldön nyaraló, itthon pihenő családok számára. 

Fenntartható működés a Katica Tanyán

A Katica Tanyán csak olyan fejlesztést valósítanak meg, amely nem fogyaszt energiát, vagy ha mégis akkor ahhoz ők maguk állítják elő a szükséges mennyiséget. Az élményközpont energiaigényét 2017 nyarától kizárólag megújuló forrásból biztosítja. Ez azt jelenti, hogy a fűtés, hűtés, melegvíz-ellátás és elektromos áram igényüket teljes mértékben megújuló forrásból fedezik.

Katica Tanya weboldala

Tags

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close