Gazdaság

Jön az Open4Business és a DesignPécs!

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara és az Enterprise Europe Network társszervezésében október 3-4.-én immár negyedik alkalommal kerül megrendezésre az Open4Business Nemzetközi Üzletember-találkozó és Konferencia. 

Az elmúlt három évben az Open4Businesst óriási érdeklődés övezte itthon és külföldön egyaránt. Ezt szépen mutatja, hogy a tavalyi évben már 18 országból közel 200 résztvevő regisztrált, hogy részt vehessen a szakmai találkozón. A rendezvény különlegessége, hogy nem csupán előadások zajlanak, de a jelenlévő vállalkozások lehetőséget kapnak arra, hogy számukra releváns üzleti partnerekkel találkozzanak és négyszemközt tárgyaljanak. Az utóbbi pár évben számos olyan hosszú távú megállapodás és tartós együttműködés jött létre hazai és határon túli vállalkozók között, melyek mindkét fél számára hasznosnak bizonyultak.

Minden évben új programmal és lehetőséggel jelentkezik az Open4Business. 2019-ben a DesignPécs rendezvényhez kapcsolódóan a kreatív ipar vállalkozóinak tart a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala tréninget és tanácsadást, melyben minden olyan vállalkozó érintett, akinek saját terméke, logója, vagy akár csak ötlete van, hiszen piacra kerülése előtt valamilyen formában ezt „védetté” kell tennie. Ezzel párhuzamosan zajlik majd az Alkalmazott Földtudományi Klaszter nemzetközi konferenciája valamint a Connect IT, informatikai vállalkozásoknak szóló konferencia, az Információmenedzsment Innovációs Klaszter szervezésében.

DesignPécs 2019 – középpontban a helyi kreatív ipar

Idén hatodik alkalommal kerül megrendezésre a DesignPécs programsorozat (2019. október 1-6.), melyet hagyományosan a DesignHét Budapest keretében szervez meg a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara, a Pécsi Tudományegyetem és a Kreatív Ipari Klaszter.

A rendezvény célja, hogy bemutassa a régió kiemelkedő kreatív ipari képviselőit és a Pécsi Tudományegyetem művészeti és tervezői műhelyét, ezzel felvonultatva a helyi tervezői erőforrásokat és a lehetőségek tárházát. 

A DesignPécs változatos programokat vonultat fel workshopok, kiállítások, divatbemutató, pályaorientációs rendezvény és állásbörze formájában, hogy minél szélesebb körben tudja bemutatni az érdeklődők számára a helyi kreatív és kulturális iparban tevékeny vállalkozások termékeit és szolgáltatásait. Ebben segít a kamara projektje is, a Cult-CreaTE néven futó „Kulturális és kreatív ipar szerepe a turizmus fejlesztésében” címen ismert munkafolyamat. 

A kirakatverseny Pécs belvárosában lesz látható. A helyi termékekből készült installációk két témát dolgoznak fel: formatervezés és ipar, baranyai dizájnerek a nagyvilágban és helyi termék-helyi érték a turizmusban. 

Másik különlegessége az idei programsorozatnak az a dizájntérkép, melynek egyik oldalán Pécs belvárosa lesz látható, rajta megjelölve a DesignPécs Hét rendezvényeinek főbb programjai (amikre még lehet regisztrálni) és helyszínei, a másik oldalán pedig számos helyi kreativ ipari vállalkozás elérhetősége jelenik meg.

DesignPécs 2019

Pécs egy kreatív és élhető város. A kreatív ipar jelentős központja, melynek hatása túlmutat az ország határain, továbbá nemzetközi ismertséggel rendelkezik. A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara, a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kara, a Kreatív Ipari Klaszter és a kreatív iparágak már évek óta együttműködnek, erősítik és segítik egymást. Immáron 2014.

Tags

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close