EgyébKiemeltKitekintő

Jó hír! Megszűnt a hazautazók karantén-kötelezettsége!

A világjárvánnyal szembeni eredményes védekezés érdekében bevezetett rendkívüli jogrend végeztével változnak a határátlépésre vonatkozó szabályok péntektől. – jelent meg Szíjjártó Péter facebook oldalán.

“Ennek értelmében éjféltől az Európai Unió tagállamainak állampolgárai, valamint a szerb, a svájci, a liechtensteini, a norvég és az izlandi állampolgárok szabadon beléphetnek Magyarország területére.

Ezzel párhuzamosan a magyar állampolgárok mentesülnek a karanténba vonulás kötelezettsége alól, ha az Európai Unió tagállamaiból, Szerbiából, Svájcból, Liechtensteinből, Norvégiából vagy Izlandról térnek haza” – áll a külügyminiszter nyilatkozatában.

A veszélyhelyzet 98 nap elteltével véget ért

Magyarországon a védekezés sikeres volt – értékelte a 98 napig tartó veszélyhelyzet végét Gulyás Gergely.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint a rendkívüli jogrend rövidebb tartott, mint Európa több országában. Gulyás Gergely köszönetet mondott Müller Cecília, országos tisztifőorvosnak – akit állami kitüntetésre érdemesnek tart –, továbbá az egészségügyben és oktatásban dolgozóknak, a rendőröknek és katonáknak.

A veszélyhelyzet idején – az ellenzék, azaz politikai egység nélkül is – létrejött a nemzeti egység.

A miniszter reális veszélynek tartja a járvány második hullámát. Ha ez bekövetkezik – hangoztatta – szeretné, ha kialakulna a politikai konszenzus is.

Tags

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close