GazdaságKiemelt

Jelentősen növelte bevételét a királyegyházi cementgyár

Egy év alatt harminc százalékkal, 25 milliárd forintra növelte árbevételét és több mint kétmilliárd forintos adózott eredményt ért el 2019-ben a Baranya megyei Királyegyházán működő Lafarge Cement Magyarország Kft.

Az éves szinten egymillió tonna cement gyártására alkalmas cementművet 2011. szeptemberében adták át, előtte 30 éven át nem épült cementgyár Európában. A korszerű, környezetbarát technológiát alkalmazó létesítmény a legmodernebbek között van világszinten is, annak tervezésére és kivitelezésére 72 milliárd forintot költöttek.
A LafargeHolcim csoporthoz tartozó, mintegy 150 főt foglalkoztató, közel 50 milliárd forintos saját tőkével rendelkező Lafarge Cement Magyarország Kft. a nyilvános cégadatok szerint 2018-ban 19 milliárd forint árbevételt és 570 millió forint adózott nyereséget ért el.

A jó eredmények egyebek mellett annak köszönhetőek, hogy az országban két helyen, Mosonmagyaróváron és Algyőn nyitottak újabb, az ügyfelek rugalmasabb és hatékonyabb kiszolgálását szolgáló terminálokat, valamint nagy hangsúlyt fektettek az értékesítés támogatására, illetve több nagy volumenű építőipari projekt megvalósításában közvetlen beszállítóként is részt tudtak venni. Többek között a Puskás Stadion, a 67-es út, a budapesti Biodóm, a pécsi PVSK Stadion, a Szent Mór Iskolaközpont új óvodája, a kaposvári szennyvízüzem, a Kőrös-híd, valamint a Mol székház építése is a vállalat által biztosított építőanyag biztosításával valósult meg.

A cég a királyegyházi gyárában tavaly elindított kétmilliárd forint összértékű, saját forrásból megvalósuló környezetvédelmi beruházás eredményeként további tíz százalékkal tudják csökkenteni a fajlagos széndioxid-kibocsátást az alternatív tüzelőanyagok nagyobb arányú hasznosításával. A termékportfólió fejlesztése mellett további digitális megoldásokat kíván bevezetni, hogy egyszerűsítse az ügyfelek, logisztikai partnerek munkáját. A Pécsi Tudományegyetemmel szoros együttműködésben támogatják a fiatal generáció szakmai fejlődését, valamint a betonlabor és a 3D nyomtatás terén megkezdett közös munkát tovább folytatják.

MTI


Továbbiak a témában...

Back to top button
Close