EgyébÉletmódKiemelt

Így zengett a HÁLA-TAPS Pécsett! (VIDEÓ)

A lassan az egész világot meghódító kezdeményezés most eljutott Magyarországra is, amelynek lényege, hogy a járványhelyzet miatt az otthonukban rekedt emberek egy előre meghatározott időpontban kiállnak az ablakokba és erkélyekre, majd közös tapsviharral és zenével köszöntik-, és köszönik meg azok munkáját, akik a vészhelyzet ideje alatt is mások egészségéért, biztonságáért és ellátásáért dolgoznak.

Ez a helyzet szülte “karantén-flashmob” egyre nagyobb népszerűségnek örvend Pécsett is, hiszen a még csak pár napja alakult Hála-taps Pécsett nevű facebook közösséghez már több, mint 8000-en csatlakoztak és ez a szám folyamatosan emelkedik. A szervezők közös esti tapsolásra hívnak mindenkit és arra buzdítanak, hogy a résztvevők ezzel a gesztussal fejezzék ki tiszteletüket és nagyrabecsülésüket az egészségügyi dolgozók, a tűzoltók, a rendőrök, a kereskedelmi dolgozók, az önkéntesek, a személy- és áruszállításban dolgozók, a hivatali dolgozók, a gyári munkások, a postások és mindenki felé, akik ezekben a nehéz időkben is helyt állnak másokért.

Bár a megvalósítás időpontja a helyszíntől eltérően változó lehet, Pécsett a legtöbb helyen 20:00-kor kezdődik a nagyjából 3-5 percen át tartó közös tapsolás Kertvárosban, Uránvárosban, Belvárosban, Egyetemvárosban, Szellemvárosban, Mecsekoldalban és gyakorlatilag a város teljes területén.

A szervezők mindenkit szeretettel látnak és várnak a csoportban, hogy mindig friss és aktuális információk segítségével tudják összehangolni az egyre több résztvevőt megmozgató közös esti tapsolást.

A fenti videót Kertvárosban készítette olvasónk, Gajdon Dezső.

Facebook csoport elérhetősége: Hála-taps Pécsett

Hasonló baranyai kezdeményezés, amely leginkább a kisgyermekes családokat érinti: Tegyél Ki Egy Szívet Az Ablakba. Ennek lényege, hogy az otthon maradt szülők gyermekeikkel közösen kis szívecskéket készítenek és azt kiteszik az ablakokba, ezzel is megköszönve mások munkáját és kitartását.

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close