EgyébKiemeltKörnyezetvédelem

Így is lehet! Pécsi diákok nyerték a Fiatal Tehetség Program országos döntőjét

Hagyományosan, immár harmadszor került megrendezésre a Mathias Corvinus Collegium Fiatal Tehetség Program országos versenye, melynek döntőjét idén a pécsi Apáczai Nevelési Központ 1. Sz. Általános Iskola diákjai nyerték meg .

A FIT Kaland Országos döntője ezúttal online keretek között zajlott, országosan összesen hét régió részvételével. A versenyzők színvonalas prezentációit követően a szakértő zsűri a “Természetkalandorok” nevű pécsi diákcsapatot hozta ki győztesnek. A csapat tagjai: Tar Emese, Schiberna Tamara és Nagy Kíra volt.

Természetkalandorok csapata: Tar Emese, Schiberna Tamara, Nagy Kíra

A három negyedik osztályos tanuló nem kisebb dolgot vállalt magára, mint Földünk megmentését. A verseny célja ugyanis az volt, hogy a gyerekek együtt dolgozzanak egy izgalmas projekten, melynek idén középpontjában a környezetvédelem állt.

A felhívás negyedik osztályos, általános iskolás gyerekeket szólított meg az egész Kárpát-medencében, mely egy összetett, több tudományterületet felölelő tanulmányi csapatverseny. Olyan területek játékos feldolgozására került sor, amelyek az iskolai oktatásban kevésbé hangsúlyosak, emellett a kooperációs és kreatív készségeket is fejlesztenek. A környezetvédelmi akcióterv több részterület kidolgozásán keresztül került bemutatásra:

  • A természettudományos kísérletekhez kapcsolódóan egy vízszűrő berendezést építettek a pécsi diákok:
  • A robotikai részfeladatban egy víz alatti szemétszedő robotot kellett programozni egy online felületen (Scratch) (elérhető az alábbi linken: https://bit.ly/2UI1enj ). A programozáshoz használt karaktereket is a csapattagok rajzolták:
  • A jövő közlekedéséhez megépítették a „zöld autót”, ami környezetbarát módon használható:

Végül a találmányokról egy látványos kisfilm is készült. amely az alábbi linken tekinthető meg: https://bit.ly/3aHp0VN )

A Fiatal Tehetség Programba továbbra is várják a csatlakozni vágyó diákokat a szervezők.

Információ és jelentkezés:

http://fit.mcc.hu/jelentkezes.html

Facebook oldal:

https://www.facebook.com/Mathias-Corvinus-Collegium-Fiatal-Tehets%C3%A9g-Program-P%C3%A9cs-469514519899226/

Tags

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close