ÉletmódKiemelt

Így is lehet: egy baranyai lány önként vonult karanténba

Neubauer Fanny jelenleg önkéntes házi karanténban van a Baranya megyei Villánykövesdi házukban. Saját facebook oldalán osztotta meg gondolatait:


“Hatósági karanténban, más néven járványügyi megfigyelés alatt vagyok!

Csakis azért, mert kedden határátlépéskor becsületesen bevallottam, hogy Tirolból jöttem. Ezt tudatosan tettem, ugyanis előre megbeszéltük a családban, hogy ha hazajövök 2 hétig önkéntesen vállalom.
Kedden éjjel 10 óranyi utazás után a soproni határátkelőnél alapos szűrővizsgálatnak vettetek alá (lázmérés, vérvétel). Még egyszer hangsúlyozom, CSAKIS azért mert én magamtól, mikor másodjára is vissza kérdeztek, hogy biztosan Tirolból jövök-e, én azt mondtam, Sicher! Nem kértek munkaszerződést, pedig elő volt készítve. Egyedül ez tenné egyértelművé, hogy ki hol tartózkodott korábban. E nélkül bárki bármit mondhat, amit a sorban állók többsége meg is tett/tesz…tapasztaltam. Legalább fél órán keresztül csak én várakoztam a hatósági végzésére és a piros matricámra. Eközben számtalan autó húzott el mellettem, hogy mielőbb hazaérjenek és szétszóródjanak az országban.
14 óra és 1200 km alatt elővigyázatosságból csak akkor álltam meg ha nagyon muszáj volt, akkor is maszkot és gumikesztyűt viselve.
Mit jelent az, hogy hatósági karantén?A kerítésre kitettem a piros matricát, teszem hozzá, büszkén. Másnap jött az ÁNTSZ és hivatalosan is bejelentette az izolálást.Naponta 2x jön a rendőrség, telefonálnak, kinyitom az ablakot és integetek nekik. Nagy teendőim közepette pont belefér a napi rutinomba. Kerítésen kívülre nem megyek semmilyen esetben és kerítésen belülre sem jön senki! Anyu önként vállalta velem az elkülönítést, szabadságot vett ki és bár ő mehetne akárhová mégis kerítésen belül marad, máskülönben semmi értelme. Ez az önkéntes karantén.Egy másik családtagom szintén vállalata a “szobafogságot”, egyedül van, teljesen elszigetelve. Önként, pedig nem fokozottan veszélyes területről tért haza. Azt hiszem büszkén mondhatom, hogy a családom komolyan vesz minden alapvető intézkedést annak érdekében, hogy mielőbb együtt lehessünk!
Tirolban már napok óta kijárási tilalom van, amit ha nem tartanak be súlyos következményeket von maga után. Mára már karantén alatt a teljes terület ami nem vesztegzár, ne keverjük össze. Nem szándékom ördögöt festeni a falra de valószínűsíthetem, itt is hamarosan hatályba fog lépni ez az intézkedés amit nem negatívan kell felfogni.
Nincs mit “megúszni” vagy szégyellni azon, hogy karanténba kerülsz vagy önként vállalod, ha azzal sok sok embert tudhatsz biztonságban. Pontosan ezért se most vegyél 3 tonna lisztet, nem érdemes sorban állni a vásárcsarnok előtt, asszem pont nem akciós!
Most mennem kell, halaszthatatlan sakkpartim lesz és nemsokára tiszteletét teszi a rendőrség is, ma már másodjára. 😀”

Fanny

Tags

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close