KiemeltKultúra

Idén is lesz Komlói Amatőr Színházi Találkozó

Idén hatodik alkalommal rendezik meg a Komlói Amatőr Színházi Találkozót (KASZT). A tervek szerint tizenkét – köztük határon túli darabot – válogatnak majd be a június 4. és 7. között zajló rendezvénysorozat versenyprogramjába, amely évről-évre egyre több látogatót csábít Komlóra. Ez a különleges kulturális program lehetőséget teremt az amatőr társulatoknak a közönséggel való találkozásra és színházi előadásaik széles kőrű bemutatására.

A rendezvény fővédnöke dr. Hoppál Péter, a térség fideszes országgyűlési képviselője, kulturális alapellátásért felelős miniszteri biztos kiemelte, hogy a KASZT lebonyolításához idén 10 millió forintot biztosít kormány, emellett további 8 millió forintos pályázati forrás segíti a rendezvényt. Mint mondta, a “kulturális alapellátás mintaprogramjának is tekinthető KASZT mára a Kárpát-medencei amatőr színjátszás első számú seregszemléjévé vált, ez pedig elsősorban a rendezvényt jellemző magas szakmai színvonalnak és a nyitott, érdeklődő és lelkes közönségnek köszönhető” – tette hozzá. Kitért arra, hogy az anyagi biztonságnak köszönhetően a fesztivál off-programjai is egyre színesednek, idén pedig e-tekintetben is kiemelkedő lesz a találkozó.

A versenydarabokat mintegy nyolcvan produkcióból választják majd ki április elejéig, a társulatok jelentkezését pedig március 15-ig várják a szervezők – emlékeztetett Pataki András, a Soproni Petőfi Színház igazgatója, aki egy személyben a KASZT fesztiváligazgatója is.

Polics József, a város polgármestere úgy vélekedett: “Komlón nagy igény van arra a minőségi kultúrára, amelyet a KASZT képvisel. Éppen ezért büszke arra, hogy a rendezvény egyre sikeresebb, népszerűbb”. Kiemelte: fontos és nélkülözhetetlen a fesztivál számára az a kormányzati segítség, amely a szervezőmunkát anyagiak formájában is segíti.

A KASZT-tal kapcsolatos további részletek, a jelentkezési feltételek megtalálhatóak a rendezvény honlapján.

MTI

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close