KiemeltKözéletVideók

Hoppá! Mégiscsak az előző városvezetés koncepcióját vinnék tovább Péterffy-ék?

Kővári János az ÖPE-KDNP frakcióvezetője és Csizmadia Péter a pécsi FIDESZ frakcióvezetője közös sajtótájékoztatón elemezték a jelenlegi helyzetet, amely szerint az új városvezetés tulajdonképpen az előző városvezetés által összeállított Integrált Városfejlesztési Stratégiát (IVS) folytatná.

Az önkormányzati képviselők a polgármesterrel történt egyeztetés során megpróbáltak választ találni arra a kérdésre, hogy vajon mégiscsak jó volt-e az előző években megkezdett fejlesztési koncepció, vagy csak

Péterffy Attiláék nem érezték szükségét – a regnálásuk óta eltelt 14 hónapban – egy új városfejlesztési stratégia kidolgozásának.

A gombhoz varja a kabátot a baloldali városvezetés, de a cérna lassan elfogy – mondta Kővári János a mai sajtótájékoztatón, majd így folytatta: Péterffy Attiláék a hamarosan elinduló, új, 7 éves Európai Uniós költségvetési ciklusra 14 hónap alatt sem voltak képesek egy olyan komplex városfejlesztési stratégiát megírni, amely program alapján Pécsnek objektív lehetősége lenne az új eu-s forrásokra érvényes pályázatokat benyújtani.

Nagy a baj – folytatta Csizmadia Péter, a pécsi FIDESZ frakcióvezetője – ugyanis hamarosan megnyílnak azok az újabb pályázati lehetőségek, melyeket kizárólag olyan városok tudnak majd megpályázni, akik rendelkeznek a 2021-2027 ciklusra vonatkozóan egy Integrált Városfejlesztési Stratégiával (IVS). Több ilyen város is van az országban, Pécs azonban nem tartozik közéjük. Sajnos az elmúlt 14 hónap ilyen értelemben is egy elvesztegetett időszak volt.

Ide az ötletbörze már nagyon kevés lesz – vette át a szót Kővári János – Szerencsére Péterffy Attiláék a határidő lejárata előtt elfogadták a javaslatunkat és érdemben elkezdték vizsgálni a korábbi városvezetés által 2014-ben összeállított városfejlesztési stratégiát, amelynek polgármester úr elmondása szerint most jó hasznát fogják venni.

Ez azt jelent, hogy gyakorlatilag mi adtuk a kabátot, ők pedig a gombokat tehetik majd rá a város jövőjét évekre meghatározó fejlesztési tervre – mondta az ÖPE elnöke.

Ez már csak azért is érdekes – tette hozzá Csizmadia Péter – mert a kampányban végig azt hallgattuk a baloldaltól, hogy “csődben a város és 10 év alatt nem történt semmi” – ugyanakkor már a tavalyi zárszámadáskor is kiderült, hogy pluszos a költségvetés, ráadásul az új városvezetés – saját ötlet híján – még mindig az előző városvezetés fejlesztési koncepcióját és megkezdett projektjeit folytatná. Ez a tény most többet mond minden szónál – zárta gondolatait a frakcióvezető.

A képviselők elmondták, hogy a jelenlegi zavaros helyzet közepette arra is van esély, hogy a pécsi önkormányzat – egy közbeszerzési eljárás keretein belül – mégiscsak egy külső szakértőkből álló csoportot fog majd felkérni az új városfejlesztési stratégia kidolgozására, azonban ezzel nem csak időt, de jelentős pénzt is veszítene a város, hiszen egy ilyen komoly tanulmány összeállítása hónapokig is eltartana, ráadásul igen költséges megoldás lenne.

Korábban írtuk:

Tags

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close