ÉletmódKiemelt

Hatalmas fejlesztések a Balaton parton – 67 strand felújítását támogatja a kormány

Szinte nincs olyan család, aki ne töltene el nyaranta szívesen pár szabadnapot a magyar tenger partján. Éppen ezért az elmúlt évtizedben számos program indult lokális- és országos szinten a Balaton turisztikai lehetőségeinek bővítési szándékával.

Kritikus pont volt a vízminőség, amit sikerült jelentős mértékben javítani a 90-es években tapasztaltakhoz képest. Az Adria partjával való versenyben lényeges szempontnak kikiáltott ár-előny, időközben erősen megfogyatkozott, sőt, bizonyos vonatkozásban még drágábbnak is számít a Balaton part. Ha azonban az utazás és szállás költségeivel együtt vizsgáljuk a kiadások nagyságát, minden bizonnyal a magyar tenger lesz a nyerő.

A Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató-helyettese elmondta: idén 2,7 milliárd forint értékben, 67 strand újul meg a Balatonnál. Könnyid László a zánkai községi strand fejlesztéseinek átadásán úgy nyilatkozott:

Idén 90 strandon – köztük 67 balatoni fürdőhelyen – hárommilliárd forintot meghaladó értékben fejlesztenek, a programba a Balaton mellett a Tisza és a Velencei-tó is bekapcsolódik.

Ezek a beruházások az alap infrastrukturális adottságok fejlesztését szolgálják. Ilyenek a mosdóblokk-fejlesztések, a baba-mama szobák kialakítása, a vízbejutás feltételeinek javítása – például csúszásmentes lépcsőkkel –, ahol pedig mindezek elkészültek, zöldfelületi rehabilitációra is lehetőség van – tette hozzá a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató-helyettese.

A járványhelyzet miatti korlátozások enyhítésével a legtöbb szálloda és vendéglátóhely ismét fogadja a kikapcsolódni vágyókat, és nagyon úgy tűnik, hogy – amennyiben az időjárás megengedi – jó startot vehet a balatoni strandszezon így június közepén…

Most már csak az a kérdés: Északi vagy Déli-part?

Tags

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close