GazdaságKiemelt

Hárommilliárd forintos tőkealapot hoz létre az MFB Invest Zrt. Pécsen

Hárommilliárd forintos keretösszeggel indítja el vállalkozásfejlesztési tőkealapját Pécsen a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) csoportjához tartozó, kis- és középvállalkozások tőkefinanszírozásával foglalkozó MFB Invest Zrt.

A helyhatóság közleménye szerint az MFB Invest Zrt. hárommilliárd forintos befektetésével létrejövő tőkealap kedvező feltételekkel nyújtott tőkefinanszírozással a pécsi és a baranyai vállalkozásokat segíti a jövőben.
A kommünikében kiemelték, hogy a társaság finanszírozási formája eltér a hagyományostól, mert “egyszerre képes a város vállalkozásait és térségi célok megvalósulását segíteni” – írták.

A tájékoztatás szerint a tőkealap kezdeti keretösszegét az igények ismeretében bővítheti az MFB Invest Zrt., amely már ebben az évben megkezdi a tőkefinanszírozás folyósítását.

A tőkealap kezelését az MFB Invest Zrt. százszázalékos tulajdonában álló Focus Ventures Tőkealap-kezelő Zrt. látja el, míg a város részéről a Pécsi Városfejlesztési Zrt. végzi az alappal kapcsolatos operatív feladatokat – jelezték a közleményben.
A kommünikében közölték még, hogy a pécsi városvezetés üdvözli a tőkealap felállítását, amelynek komoly szerepe lehet a növekedési potenciállal rendelkező pécsi kis- és középvállalkozások fejlődésében, versenyképességük javításában.

MTI

Borítókép: Getty Images

Tags

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close