KiemeltOlvasóink írták

Gyalázatos állapotok, gaz, letört ágak a Sétatéren is

Gaztenger a Szepessy-szobor körül, letört ágak, szemét a Sétatéren – tényleg ennyire törődnek a várossal a döntéshozók? Egy olvasónk friss tapasztalatai a belvárosból.

Szerda reggel bementem a belvárosba sétálni, de bár ne tettem volna! Én ilyet Pécsen az elmúlt tíz évben nem láttam: döbbenetes állapotban van a belváros több pontja is, egészen pontosan azok, amelyek az önkormányzathoz tartoznak – írta olvasónk.

A püspökség által kezelt Dóm tér ugyanis szépen karbantartott, növények, padok fogadják a látogatót.

Kerítés sem kell, hogy lássuk, mettől kezdődik az önkormányzat fennhatósága: a Szepessy-szobor környéke ugyanis csupa gaz, a térkövek között utat tör magának a növényzet.

A közelmúltbeli viharok nyomát máig nem sikerült eltüntetni, letört ágak hevernek a Sétatéren. De emellett szemét is van, gyalázatos állapotok uralkodnak.

Olvasónk felteszi a kérdést: tényleg nem látszik a városházáról, milyen állapotban van a belváros? Vagy ennyire nem érdekli őket, milyen képet fest magáról Pécs a turisták előtt? De ne csak a vendégekre gondoljunk: a pécsiek is megérdemelnék, hogy normális környezetet teremtsenek számukra, ha már fizetik az adókat, írta olvasónk.

Tags

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close