AjánlottEgyébÉletmódKiemelt

FONTOS!!! Mit tehetünk a koronavírus ellen, illetve hogyan ismerhetjük fel a tüneteit?

Természetesen a legjobb módszer, ha nem megyünk közösségbe, betartjuk az alapvető higiéniai szabályokat és helyes táplálkozással, illetve sok vitaminnal fitten tartjuk az immunrendszerünket. Nézzük meg egy picit részletesebben.

A KORONAVÍRUS

A koronavírus ugyanúgy terjed, mint az influenza, cseppfertőzéssel, vagyis az orrból vagy szájból származó apró cseppeken keresztül terjed emberről emberre. A vírus tehát köhögéssel, tüsszentéssel, kilégzéssel kerül a környezetbe. Ezért is fontos több, mint 2 méter távolságra maradni a tüneteket mutató személyektől és betartani az alapvető higiéniai szabályokat. Azzal is megfertőződhet valaki, hogy a (köpet)cseppekkel szennyezett tárgyakhoz vagy felületekhez ér, majd a szeméhez, orrához esetleg a szájához nyúl.

Az új koronavírus napokon keresztül nem mutathatja jelét a fertőzésnek. Hogy tudhatja meg valaki, hogy fertőzött-e?

Mire valakinek láza lesz vagy köhögni kezd, és elmegy a kórházba, addigra már rendszerint a tüdő 50%-a gyulladásban lesz, (ez csökkenti a légzőfelületet) és ez már túl késő.Szakértők egy egyszerű ön-ellenőrzési módszert ajánlanak, melyet elvégezhetünk akár naponta a többször is.Vegyél egy mély lélegzetet, és tartsd vissza a lélegzeted több, mint 10 másodpercig. Ha ez sikerül anélkül, hogy köhögni kezdenél, bármilyen kényelmetlen érzés; merevség, szorító érzés, bármi ilyesmi nélkül, ez azt bizonyítja, hogy semmi gyulladás nincs a tüdődben, alapvető ez azt jelzi, hogy semmilyen fertőzés sincsen.Kritikus időben, kérlek, minden reggel végezd el ezt az önellenőrző vizsgálatot olyan helyen, ahol tiszta a levegő.

Komoly, kiváló tanács olyan japán orvosoktól, akik jelenleg a COVID-19 eseteket gyógyítják:
– A szád és a torkod nedves legyen, soha nem száraz. Legalább 15 percenként vegyél magadhoz néhány korty folyadékot! Miért? Még ha a vírus a szádba kerül is, ha vizet vagy más folyadékot iszol, az lemossa a gyomrodba a torkodon keresztül. Ha már ott van, a gyomorsav el fogja pusztítani. Ha nem iszol rendszeresebben elég vizet, a vírus be tud kerülni a légcsövedbe és azon keresztül a tüdődbe.

A TÜNETEK

1. Először a torkot fertőzi meg, így torokfájás lesz érezhető 3-4 napon át.
2. Aztán a vírus beleolvad egy orrváladékba, ami belekerül a légcsőbe, majd a tüdőbe és tüdőgyulladást okoz. Ez további 5-6 napig tart.
3. A tüdőgyulladással magas láz és légzési nehézség tapasztalható.
4. Az orrdugulás nem átlagos, szinte teljesen lezárja az orrban található légutakat. Szükséges, hogy telefonon keresztül azonnal forduljunk orvosi segítségért a tüneteket észlelve!

Hivatalos magyarországi weboldal aktuális hírekkel és információkkal.

Információs vonalak:

 06 80 277 455 

 06 80 277 456

E-mail:

 koronavirus@bm.gov.hu

Dr. Gödény György videója a témában:

Küldd tovább és oszd meg ezt az információt családoddal és a barátaiddal!

Tags

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close