AjánlottGazdaságVideók

Egyre többen választják a termelői piacot Pécsett! (VIDEÓ)

A jelek szerint egyre jobban tér vissza a vásárlói érdeklődés a koronavírus-járvány után, a Búza téri termelői piacon nemcsak a minőségi áruból van egyre több, hanem vevőből is. Ráadásul ez egy különleges hely, ugyanis az árukon kívül még valamit lehet ott kapni: bizalmat.

Egyre többen választják a minőségi magyar élelmiszert, lehetőleg közvetlenül a termelőtől, ez egyre erősödő tendencia, amelyre a koronavírus-járvány is ráerősített. Egyre többen látogatják a Patrónus Szociális Szövetkezet által működtetett Búza téri termelői piacot is, amely nagyon hamar belopta magát a pécsiek szívébe.

A koronavírus-járvány természetesen a piacokat is befolyásolta, bezárt a Vásárcsarnok és a Vásártér, így az emberek nem tudtak hová menni, nem volt közösségi élet – eleveníti fel Varga Zsanett, a Patrónus Szociális Szövetkezet elnöke. – Szerencsére sokan választották azt, hogy szabad téren, a termelőtől vásárolnak közvetlenül.

A Búza téri termelői piacon folyamatos ellenőrzés mellett tudnak értékesíteni a termelők és a kézművesek – szögezte le Varga Zsanett, hozzátéve: csak és kizárólag saját maguk által megtermelt vagy előállított árut adhatnak el.

De mit lehet kapni a termékek mellett a piacon? Bizalmat. Ahogy Kovács Emese őstermelő megfogalmazta:

Ide a legtöbb árus úgy jön ki, hogy a következő héten is itt szeretne árulni. Tehát nem fogja eladni az olyan minőségű árut, amely után a vevő legközelebb nem fog visszajönni, és nem fogja becsapni a vevőt szintén emiatt. S ez nagyon fontos.

Tojzán Zoltán már több mint tíz éve méhészkedik, Pécsváradon van a méhészetük, de sok vándorlással is jár ez a munka – a mézek szintén megtalálhatóak a Búza téri piacon. Gyöngy Lászlóné őstermelő elárulta, már majdnem a kezdetektől árul a Búza téri piacon, és nagyon jó kezdeményezésnek tartja, hiszen az emberek közvetlen forrásból ellenőrzött minőséget kapnak. Gellai Tibor őstermelő úgy fogalmazott, folyamatosan érkeznek az új termékeik, és a vásárlói bizalom is jön vissza – ez jól látszik a Búza téren is.

Vannak újabb “érkezők” is az árusok között: Gungl Mónika őstermelő akkor jött a Búza téri piacra, amikor a Vásárcsarnok bezárt a vírushelyzet miatt, ő pedig nem tudott hol értékesíteni. Mint elárulta, itt nagyon jól el tudott adni mindent.

Varga Zsanett, a Patrónus Szociális Szövetkezet elnöke elmondta, mindenkit várnak szombatonként a Búza téri termelői piacon, illetve minden páros hét péntekjén a kézműves piacon a Kossuth téren valamint páratlan hét péntekjén a Mecsek Áruháznál. Megéri, hiszen itt közvetlenül a termelőktől első osztályú minőségű árut tudnak beszerezni.

Tags

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close