EgyébKiemeltKözélet

Folytatódnak a politikai leszámolások Pécsett! Az új célpont a Civilek a Mecsekért Mozgalom szóvivője!

Tovább folytatódnak a politikai leszámolások Pécsett. Most épp a Civilek a Mecsekért Mozgalom szóvivője, Vicze Csilla a célpont.

Mint ismert, a Civilek a Mecsekért Mozgalom tagjai anno határozott őszinteséggel igyekeztek a közvélemény figyelmét felhívni a Péterffy Attila által vezetett Pécsi Hőerőműben zajló brutális mennyiségű erdei fa eltüzelésére. A civilek elmondása szerint hiába kérték a hőerőmű telepén található fák minőségi, mennyiségi és legfőképp származási helyének ellenőrzését, Péterffy ezt soha nem engedte meg nekik.

A jogász végzettségű természetvédőt már korábban is érték nemtelen támadások a baloldali sajtó részéről, de most Péterffy Attila új szintre emelte revans-politikáját, és “jó hírnevének megsértése miattszemélyiségi jogi pert indított Vicze Csilla ellen.

A Civilek a Mecsekért Mozgalom szóvivője egy hétfői közleményében értékelte a polgármester legújabb próbálkozását:

“Nem ez az első eset, hogy Péterffy Attila megpróbál elhallgattatni bennünket, környezetvédőket!

Öt éven át tartottunk fórumokat 2008-2012 között, próbáltuk megvédeni a Mecseket, Pécs tüdejét és őrzőjét. Rendszeresen meghívtuk ezekre az erőmű, az erdészet vezetőit, egyetemi tudósokat, államtitkárokat.

Péterffy Attila megpróbált bennünket hátráltatni, valódi párbeszédbe soha nem ment bele, a spontán civil kontroll lehetőségét a nemzetközi egyezmények ellenére sosem biztosította. Ám akkor sem adtuk fel, és végül nem tudott kiiktatni bennünket. Akkor nem indított pert, akkor nem kért sajtó-helyreigazítást.

Most Pécs első embereként már elég hatalmat érezhet maga mögött ahhoz, hogy leszámoljon velem, és leszámoljon a mozgalmunkkal, amely mögött sok ezer elkötelezett pécsi ember áll.

Azok a pécsiek, akikkel együtt megmentettük a városunkat attól, hogy a Tubesen katonai radar magasodjon Pécs fölé.

Döbbenetes, hogy nincs fontosabb dolga a polgármesternek mint vélt sérelmeit a környezetvédő civilek ellen gőgből bíróságra vigye, ahelyett, hogy feladatát teljesítené, Pécs levegőtisztaságának javítására törekedne a környező erdők megmentésével.

Korábban sem ijedtem és ijedtünk meg a fenyegetőző, nyíltan vagy titokban akadályokat állító politikusoktól, és most sem fogunk megijedni. Nem félek, mert tiszta a lelkiismeretem.

A jó ügyért és igazságért harcoltam mindig is. Nem ijedek meg Péterffy Attila pillanatnyi hatalmától sem, mert ez is elmúlik egyszer.

Szeretném tudatni, hogy állok a per elébe annak érdekében, hogy bizonyítást nyerjen, hány millió tonna fát égetett el Péterffy vezérigazgatóként.

Ragaszkodom a nyílt tárgyaláshoz, ahol a média folyamatos közvetítése és jelenléte mellett be fogjuk bizonyítani pécsi, országos és akár nemzetközi szaktekintélyek segítségével, hogy igazunk van. Tartson bármeddig!

A bíróság objektíven, tények, szakértői bizonyítékok alapján ítéli meg az ügyet, és szerencsére ott már nem fog számítani egy multinacionális vállalat PR-szövege.

Nem vagyok politikai szereplő, és visszautasítottam minden ilyen irányú felkérést is korábban – legyen szó bármelyik politikai csoportról a jobbtól a baloldalig. Az emberekben hiszek, nem a politikában! Ezért kimondhatom: szomorú vagyok, hogy ma Pécsnek olyan városvezetője van, aki nyílt, őszinte és szakmai párbeszéd és kompromisszum helyett civilek ellehetetlenítését igyekszik elérni – semmibe véve ezzel például az Aarchusi nemzetközi egyezményt is. Ez kimondja, hogy a környezetvédelmi célokért küzdőket nem érheti emiatt hátrány vagy zaklatás.

Harcolni fogunk Pécsért és a civilek igazáért; nem engedjük, hogy levegőnek nézzen bennünket a hatalom, és nem engedjük, hogy megpróbáljanak bennünket elhallgattatni. Engem biztosan nem tudnak, mert nem adom fel!”, írta Vicze Csilla.

Nos, ezzel kezdetét veszi Péterffy Attila politikai játszmáinak egyik legcsúfosabb menetelése a biztos kudarcba. Azt nem tudjuk, hogy ki beszélte rá a polgármestert a keresetlevél beadására, de az egészen biztos, hogy a nyilvános tárgyalás során feltárt bizonyítékok egy egészen új aspektusból fogják megvilágítani a város első emberének korábbi cselekedeteit.

Tags

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close