KiemeltKörnyezetvédelem

Ez a földalatti luxuslakás minden igényt kielégít

Ez a különleges lakás nyolcszögletű, 240 négyzetméter nagyságú és 1 méter vastag földréteg borítja. A kecskeméti dombházat 59 millióért adta el korábbi tulajdonosa.

– “Negyven éve éppen egy gázszolgáltató cégnél dolgoztam, amikor papírra vetettem ennek a háznak a vázlatát. A munkám miatt korábban sokat utaztam az országban, de ilyet sehol nem láttam. Tunéziában, egy Matmata nevű faluban azonban legnagyobb meglepetésemre megtaláltam a házam mását, amikor már ötödik éve laktunk itt” – mesél a különleges ház keletkezésének ötletéről Sugár Miklós.

A gépészmérnök végzettségű, 74 éves férfi végül 1999-ben építtette meg ezt a gyönyörű “dombházat”, amely egy hatezer négyzetméteres telken fekszik. Bár az ötletet az energiával való spórolás adta, Miklós az évek során teljesen beleszerelmesedett a házba.

– “A gyerekek és az unokáim itt, a ház tetején szánkóztak. Ki mondhatja ezt el magáról?” – büszkélkedik Miklós, aki azt is elárulta, hogy nyáron, a legforróbb kánikulában sem melegszik fel jobban a ház belseje 24 foknál. Egy fűtési szezonban pedig kétszázezer forintból remekül kifűti a 240 négyzetméteres házat, melyben öt szoba, két fürdőszoba és egy szauna, sőt egy belső medence is található. Vizet a fúrt kútból használ, a meleg víz előállításában pedig egy napkollektor segít.

Forrás: almaimotthona.hu

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close