KiemeltKultúra

Újra látogatható a pécsi Uránia Mozi!

Szajkó Gábor írása:

Remek hír minden mozi rajongónak!

Friss popcorn illat, csábító plakátok, díjátadó gálák eleganciáját sugalló vörös szőnyeg. Ezek jellemzik az Uránia Mozit, amit bizony már negyed éve nélkülöznie kellett minden mecsekaljai mozirajongónak. Viszont június 26-án megnyitotta kapuit és várja a nagyérdeműt újult lendülettel és régi jól megszokott hangulatával.

Sajnos Christopher Nolen Tenet című új, nagyszabású blockbusterére még várnunk kell, de ne csüggedjünk, van fény az alagút végén. Elindultak a vetítések a magyar mozikban, és bizony hamarosan a nagyon-nagy költségvetésű darabok is jönnek, mint például a Wonder Woman 1984, Mulán, vagy a már említett Tenet. Addig is a már korábban bemutatott alkotások vannak terítéken. Első körben három eltérő stílusú filmből lehet választani, ami így széles spektrumú nézőközönséget csalhat vissza a legendás műemlék falai közé. Így talán nem lesz gond a mozi szerelmeseinek a megfelelő film kiválasztása.

Akik a biztonság miatt aggódnak, hiszen nem ok nélkül kellett nélkülözni a mozi adagunkat három gyötrelmes hónapon keresztül, azok is megnyugodhatnak. A mozi dolgozói minden kötelező szabályt betartanak, és még ezen felül is igyekeznek mindent megtenni a biztonságunk érdekében.  Minden vetítés között alapos fertőtlenítésen esik át a moziterem és azok a felületek, amelyekkel a vendégek érintkezhetnek. Senkinek nem eshet baja, minden adott a biztonságos kikapcsolódáshoz.

Íme pár gondolat a műsoron lévő filmekről:

Sonic, a sündisznó a családi mozizás kedvelőinek és a videójáték klasszikuson felnőtteknek okozhat kellemes kikapcsolódást. Itt a SEGA videójátékából ismert kék CGI sünié a főszerep. Ugyan nagy látvány filmnek nem nevezném, de jó pár jelenet van benne, ami kifejezetten nagyszabásúra sikeredett. (Aki szerette az X-Men filmekből Higanyszál jeleneteit, azoknak esélytelen a csalódás.)

Az Emma azoknak van kitalálva, akik a kosztümös filmeket részesítik előnyben és nem riadnak meg Jane Austen regényeinek hangulatától. A tizenhetedik századi szetting és a zene remek korrajzot ad, és állítólag randi filmnek is jó. A halálos iramban széria szerelmeseinek nem ajánlott.

Az esti vetítésekre az egyik személyes kedvencem, Guy Ritchie Úriemberek című gengszter filmje kerül vetítésre. Utóbbiról itt olvasható a bemutató: http://pecsert.hu/uriemberek-11-jegy-akcio-az-urania-moziban/

A mozi műsora, foglalási lehetőséggel, a linkre kattintva érhető el: https://pecsimozi.hu/musor

Tags

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close