EgyébKözélet

Eladó lesz a “Zsolnay” márkanév?

Csizmadia Péter, a FIDESZ frakcióvezetője sajtótájékoztatót tartott a mai napon. Mint elmondta, egy rendkívül fontos ügyben, Pécs város hagyományos értékeinek védelmében fordult a nyilvánossághoz:

-“Aggódó kisrészvényesek tájékoztattak arról, hogy a napokban a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt közgyűlést fog tartani, amely közgyűlésnek a tervek szerint egyik kiemelt napirendi pontja lesz, hogy a „Zsolnay” márkanevet, mint védjegyet az eddigi alaptevékenységen kívüli célra – ellenérték fejében – az Igazgatóság saját hatáskörben átadhatja majd egy tetszőleges harmadik félnek. Ez azzal a negatív következménnyel járna, hogy a Zsolnay, mint az egyik legjelentősebb pécsi hungarikum márkaneve megjelenhetne olyan tetszőleges termékeken, amelyek méltatlanok a Zsolnay Porcelán nevéhez. A jelenleg érvényben lévő szindikátusi szerződés szerint a névhasználati jogok tovább értékesítése kizárólag a tulajdonosi kör többségi döntésének eredményeképpen valósulhatna meg, ezért arra kérem a Pécsi Önkormányzatot, mint részvényest, hogy vétózza meg ezt az előterjesztést és ne engedjen utat a “Zsolnay” márkanév áruba bocsátása előtt” – hangsúlyozta Csizmadia Péter.

A Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt-ben a magánszemélyek mellett, a Pécsi Önkormányzat is jelentős tulajdonrésszel rendelkezik, de a többségi tulajdonos továbbra is Bachar Najari svájci-szír üzletember.

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close