EgyébKiemeltKözéletVideók

dr. Őri László a Pécsi Szívgyógyászati Klinika ápolóit köszöntötte az Ápolók Világnapja alkalmából

Dr. Őri László, a Baranya Megyei Közgyűlés elnöke köszöntötte a Pécsi Tudományegyetem Szívgyógyászati Klinika intenzív osztályának ápolóit az Ápolók Nemzetközi Napja alkalmából. A Pécsett ellátott betegek nagy közössége nevében köszönjük ma meg az ápolóknak az év mindennapján végzett lelkiismeretes szolgálatukat. Az eseményre köszönő ajándékokkal érkezett a megyei közgyűlés elnöke és Csizmadia Péter a pécsi Fidesz frakció vezetője, melyet az ápolóknak adtak át.

A Baranya Megyei Közgyűlés elnöke megköszönte a több, mint tízezer pécsi és baranyai ellátott beteg nevében az ápolók kitartó és lelkiismeretes egész éves szolgálatát.

“Külön köszönettel tartozunk azoknak az egészségügyi dolgozóknak, akik a járvány alatt ellátták a koronavírusos betegeket, valamint azoknak is, akik a nem vírusfertőzött sürgős ellátást igénylő betegeket látták el. Ebben az ellátásban különösen is nagy teher hárult a Szívgyógyászati Klinika Intenzív Terápiás Osztályain dolgozó ápolókra” – nyilatkozta Őri László.

Ferk Imola a Szívgyógyászati Klinika ápolási vezetője hozzáfűzte, hogy mindennap megfeszített tempóban dolgoznak, amely nem csupán fizikálisan, de mentálisan is kimerítő az ápolók részére. Megköszönte, hogy gondoltak az ápolókra az Ápolók Nemzetközi Napja alkalmából és elmondta, hogy továbbra is kitartóan és lelkiismerettel fogják folytatni a munkájukat szem előtt tartva a betegek segítését.

Őri László felhívta a baranyai és külön is a pécsi lakosság figyelmét a most zajló országos koronavírus szűrés fontosságára. Azt kérte, hogy azok, akik értesítést kaptak a szűrésről mindenképpen jelenjenek meg rajta péntekig, a szűrés gyors és fájdalom mentes, a tesztek eredményei nagyban segíthetik a hazánk járványügyi védekezését a következő időszakban.

Tags

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close