KiemeltKözélet

Csizmadia Péter: kapjanak 500 ezer forintot az oltásban résztvevő pécsi házi- és gyermekorvosok

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzatának képviselője pénteken délután tartott sajtótájékoztatót a pécsi közgyűlés tagjai közt lezajlott online konzultáció eredményéről.

Ennek keretében egy takarékossági és gazdaságvédelmi intézkedési csomagot terjesztett elő a Pécsi FIDESZ frakcióvezetője, dr. Csizmadia Péter a városvezetés felé. A javaslat-csomag részét képezte, hogy a politikai kinevezettek és cégvezetői prémiumok-, illetve minden más városi cégvezetői megemelt bérek kifizetése helyett azok kapjanak többlet juttatást, akik valóban életeket mentenek.

„Nem másról van szó, mint a pécsi háziorvosokról, akik az oltási program részeként emberfeletti, és valóban életmentő munkát végeznek és fognak is végezi a következő hónapokban. Gyakorlatilag túlórában, hétvégén, és elképesztő felelősségvállalás mellett járulnak hozzá ahhoz, hogy a járvány egészségügyi hatásait minél kevesebb honfitársunk érezze, és minél többen kerüljenek biztonságba – mondta Csizmadia Péter a sajtótájékoztatón” – Ismertette a Fidesz képviselője.

Csizmadia Péter az egészségügyben folytatott kemény munkájuk elismeréseként azt javasolta, hogy a Pécsi Önkormányzat ezeket a háziorvosokat egyszeri 500 ezer forintos jutalomban részesítse.

Sajnos a baloldali városvezetés és a koalíció ezeket a javaslataimat leszavazta, mint azt a takarékossági csomagot is, hogy kerüljenek visszavonásra a politikai kinevezettek illetve csökkentsük le akár az önkormányzati képviselőknek a tisztelet díját, akár a cégvezetői tiszteletdíjakat, és az idei évre egyáltalán ne írjunk ki a cégvezetőknek prémium fizetéssel járó feladatokat” – ismertette a képviselő a javaslattételinek leszavazását.

Hozzátette, hogy ha a szocialista érdekszférához köthető baloldali pártokról van szó, akkor a város pénzének ott “mindig van helye”.

Megemlítette példaként, hogy az Egyesített Egészségügyi Intézményeknél márciusban választottak új igazgató-orvost, aki korábban az MSZP polgármester jelöltje volt, és MSZP közeli önkormányzati képviselőként tevékenykedett.

A városvezetésnél kettős mérce tapasztalható; amíg saját területre, saját részre lehet fordítani százmilliós tételekben forrásokat, addig oda ahova valóban helye lenne a többletjuttatásoknak és az elismerésnek, marad a kormányra mutogatás, miszerint a kormány kompenzációja nélkül nem jut semmire forrás.

Csizmadia Péter szerint Péterffy Attilának és a balliberális városvezetésnek most már ideje lenne elkezdeni azt a munkát, amiért lassan másfél éve megválasztották őket.

Az egészen biztos, hogy az újabb politikai kinevezettek és cégvezetői béremelések nem a pécsiek érdekeit szolgálják, ellenben viszont nagyon sok olyan területen ideje lenne elismerést nyújtani azoknak, akik a mindennapokban – jelen esetben a háziorvosokra gondolunk – akkor ők valóban egy életmentő munkát látnak el és életmentő feladatokat látnak el”– zárta sajtótájékoztatóját a pécsi képviselő.

A sajtótájékoztatón készült felvételeket a Pécsi Érték Facebook oldalán lehet mgetekinteni.

Tags

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close