GazdaságKiemeltVideók

“Csak az együttműködés vezet célra” – interjú a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara főtitkárával

PÉCSI AKTUÁL 2020: Interjúsorozatunk első vendége Rabb Szabolcs, a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara főtitkára. Az interjúban a város gazdasági helyzetét értékelő gondolatok mellett elhangoznak olyan megoldási alternatívák, amelyek Pécs város fenntarthatóságát és innovatív gazdasági szemléletét támogatják.

“Helyi ipari együttműködéseket igyekszünk szervezni. Szerintünk ez a kulcsa mindennek” – állítja Rabb Szabolcs. Majd így folytatja: “Nekünk is fókuszokat kell keresni, hogy mik lesznek azok a mérföldkövek vagy azok a fontosabb projektek, programok, amik mentén valamilyen hatást fogunk tudni elérni.”

A Kamara elsődleges feladatával kapcsolatban kiemelte, hogy “minden azon múlik, hogy tudjuk az adófizető cégek munkáját segíteni.” Ezek a cégek és magánvállalkozások termelik meg ugyanis Pécs város saját bevételeinek legjelentősebb részét. Éppen ezért szükséges kedvező feltételek megteremtésével a helyi vállalkozásokat erősíteni és újabb cégeket Pécsre csábítani. Vagyis a város stabil működéséhez “az iparűzési adóbevételt emelni kell”.

“Pécs megyei jogú város az egy 200 ezer fős lakosságra tervezett város.” – emelte ki Rabb Szabolcs, aki szerint 2020 évben az egyik legfontosabb célkitűzés Pécs város vonzerejének erősítése a szakmai szervezetek, az egyetem, a helyi városvezetés és a megyei hivatal összefogása által.

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close