KiemeltKultúra

Belső, társulati szavazást tartottak a Pécsi Nemzeti Színháznál

A színházi társulat közös szavazáson voksolt a pályázók mellett.

Korábban megírtuk, hogy a Nemzeti Színház új igazgatói posztjáért négy pályázat érkezett. A pályázatban résztvevők a későbbiek során nyilvános vitaesten vethetik össze ötleteiket, valamint a megjelent érdeklődők véleményére is számítanak.

A napokban belső, társulati szavazást tartottak a Pécsi Nemztei Színházban, ahol a többség Lipics Zsolt- Vidákovics Szláven pályázata mellett voksolt, 80,02%-ban. Bodor Johanna és Udvaros Dorottya pályázatára 10,4%, Komáromi György pályázatára 9,4% szavazat érkezett. Csányi Lászlónak egyetlen szavazata sem lett.

Jövőév februárjában kerül új igazgató a Pécsi Nemzeti Színház élére, miután Rázga Miklós szerződésének végéhez ér, aki nem kíván újraindulni a pozícióért. Döntését azzal érvelte, hogy 277 millió forinttal kevesebb pénzből kell majd gazdálkodnia a színháznak, ez pedig aggasztó helyzetet jelent számára.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma állítása szerint a pécsi önkormányzata nem nyújtott be forrásigényt a tárgyalások során, tehát nem kérte a közel 160 millió forintot, amivel korábbiakban még számolt a teátrum. Ennek híján csak állami támogatásokon keresztül emeli fel saját támogatását is. Mivel az önkormányzatnak saját kasszából kell megoldania, így jóval kevesebb támogatást kaphat a színház.

Forrás: PécsAktuál

Tags

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close