EgyébKiemeltKörnyezetvédelemVideók

Barkóczi Csaba és Musch Zoltán: biztonságos és élhető Kovácstelepet szeretnénk! (VIDEÓ)

Kovácstelep biztonságosabbá és élhetőbbé tételével kapcsolatban Dr. Barkóczi Csaba önkormányzati képviselő és Musch Zoltán patacsi városvédő tartott sajtótájékoztatót a mai napon.

A helyszín annak az Ércbányász utcai MÁV tulajdonú ingatlannak a területe volt, melyet évekig használt lerakatként a vele szemben működő gumis műhely. Ugyan a terület jogszerű használatát egy – a műhely és a MÁV között létrejött – bérleti szerződés biztosította, azonban a helybéliek közül többen kifogásolták az utca elején lévő gumihalmok látványát. Ezt a helyzetet tovább fokozta a terület közelében található vasúti kereszteződés, amely az egymáson tárolt gumihalmok miatt csak korlátozottan volt belátható.

A probléma megoldására Barkóczi Csaba önkormányzati képviselő és Musch Zoltán patacsi városvédő sietett, akik a helybéliekkel beszélgetve felmérték az ott lakók valós igényét a terület rendbetételét illetően, majd ezt követően egyeztettek az illetékes MÁV szakággal és – lakossági igényekre alapozva – kérvényezték az ingatlan használatára vonatkozó bérleti szerződés felmondását.

Barkóczi Csaba és Musch Zoltán lakossági fórumon

A szerződés felmondásra került, melynek következtében az utca elején lévő gumirakás eltűnt, ugyanakkor felmerültek további igények az ott élők részéről, amire Barkóczi Csaba és Musch Zoltán egy többlépcsős akciótervet dolgozott ki, melynek neve: “3+1 lépés a biztonságos és élhető Kovácstelepért“, melynek leglényegesebb elemei kerültek bemutatásra a mai sajtótájékoztatón:

1) Az önkormányzat vásárolja meg a gumihalmok alól megszabadított MÁV terület azon részét, amelyet a MÁV eladásra kínál, ahol lehetőség szerint alakítson ki parkolót, amely segítene enyhíteni az Ércbányász utca környékén gondot jelentő parkolási helyzetet.

2) Az önkormányzat hatósági eszközökkel és a közterületfelügyelet bevetésével vessen véget a Kovácstelep déli határában lévő illegális hulladéklerakásának, a már felhalmozott szemetet pedig szállíttassa el.

3) Az önkormányzat kössön egyezséget a Magyar Államvasúttal egy zajvédőfal felépítéséről, amely a Páfrány utcától az Ércbányász utca végéig tompítja majd a vasúti forgalom jelentette zajterhelést Kovácstelepen.

+1) Az önkormányzat végeztesse el meghatározott időközönként a Kovácstelep nyugati részén lévő patak medrének kotrását, mivel áradás esetén a rendszeresen felhalmozódó hordalék miatt félő, hogy a víz kiönt és ez a környező házakat veszélyeztetheti.

Mint mondták: “fentebbiekben megfogalmazott kéréseinket Péterffy Attilának, Pécs polgármesterének is eljuttatjuk, s ha szükséges, akkor javaslatainkat újabb aláírásgyűjtéssel erősítjük meg, mivel fontos, valódi megoldást igénylő problémákról van szó.”

Tags

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close