EgyébKiemeltKözélet

Barkóczi Csaba: elképzelhető, hogy Péterffy nem mond igazat a ZsÖK ügyében?

A ZSÖK ügyvédi megbízásai kapcsán tartott pénteken sajtótájékoztatót Barkóczi Csaba, a Fidesz képviselője. Mint kifejtette, a polgármestertől kapott válasz ellentétben van több dokumentummal is.

Kérdéssort intézett az előző közgyűlésen Péterffy Attila polgármesterhez Barkóczi Csaba, a Fidesz képviselője a Zsolnay Örökségkezelő Nkft. (ZSÖK) ügyei miatt, köztük egy ügyvédi szerződés kapcsán is. Pénteken a képviselő sajtótájékoztatón számolt be arról, a közgyűlésen nem kapott érdemi választ, hanem mint fogalmazott, meglehetősen lekezelő, terelő stílusú hozzászólás érkezett.

Viszont levélben válaszolt a polgármester az ügyvédi megbízásokat érintő kérdésre, azonban ez, mint Barkóczi Csaba közölte, ellentmondásban van azokkal a dokumentumokkal, szerződéssel, amely a Fidesz-frakció birtokában van az ügyvédi munkák kapcsán.

Ez azt jelentheti, hogy polgármester úr nem írt igazat, megpróbált engem, illetve a frakciót félretájékoztatni – mondta a pénteki sajtótájékoztatón Barkóczi Csaba.

Barkóczi Csaba azt közölte, már komoly összegeket, összességében több tízmillió forintot költött a pécsi önkormányzat ügyvédi megbízási díjakra. Felvetődik a kérdés, fogalmazott Barkóczi Csaba, honnan van erre pénz, miközben Péterffy Attila többször is milliárdos hiányról beszélt. Ennek ellenére cégvezetők, ügyvédek, különböző haveri körök milliós fizetésemeléseket és megbízásokat kapnak éves szinten, mondta a képviselő.

Tags

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close