GazdaságKiemeltVideók

Bánki Erik: a kormány tovább folytatja a gazdaság újraindításának programját Magyarországon

A jövő évi büdzsé fókuszában a koronavírus-járvány elleni védekezés és a gazdaság újraindítása áll – mondta Bánki Erik, a Fidesz vezérszónoka szerdán az Országgyűlésben, a 2021-es költségvetési törvényjavaslat általános vitájában.

A politikus a gazdaságvédelem költségvetésének, a rendkívüli helyzet várható eseményeivel kalkuláló, alapos előterjesztésnek nevezte a jövő évi büdzsét.

“A magyar kormány családbarát gazdaságpolitikája egyedülálló egész Európában, hiszen a GDP 4,5%-nak megfelelő támogatást vehetnek igénybe a magyar családok a kormány döntése következtében” – mondta Bánki Erik, majd kiemelte:

“Az elmúlt kilenc évben 840 ezer új munkahelyet hoztunk létre Magyarországon, amire igenis büszkék vagyunk. A válság kitörése előtt nagyon közel voltunk ahhoz, hogy elérjük a teljes foglalkoztatást az országban. Számunkra továbbra is fontosak a munkahely-teremtő- és megtartó beruházások és fejlesztések, illetve a foglalkoztatáshoz kapcsolódó adókedvezmények.”

“Kiemelt cél, hogy a magyar gazdaság visszaállhasson emelkedő pályájára. Ezt szolgálja a jövőre is folytatódó, az ország történetének legnagyobb gazdaságvédelmi programja, amely hangsúlyosan támogatja a munkahelyek megvédését és újak létrehozását” – tette hozzá, egyetértve azzal a kormányzati céllal, hogy annyi munkahelyet teremtsenek, amennyit a koronavírus-járvány elvett.

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Forrás: hirado.hu

Tags

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close