KiemeltKultúra

Átadták az idei „Év női példaképe Baranyában” díjakat

A Pécsimami 2021-ben harmadik alkalommal adta át az „Év női példaképe Baranyában” díjakat, mellyel arra szeretnének rávilágítani, hogy a család és a gyermekvállalás nem gátja annak, hogy egy nő kiteljesedjen a munka világában.

Az ünnepélyes díjátadóra 2021. március 7-én került sor, a díjakat Gellén Nóra, a Pécsimami Közhasznú Egyesület elnöke, Török Roland alelnök és Amrein Tamásné Miskolczi Boglárka, a tavalyi pályázat szakmai díjazottja adta át.

Az elismerés olyan hétköznapi nőkre hívja fel a figyelmet, akik a munkában és a családi életben is példaértékűen helytállnak, így mások számára is inspirációként szolgálnak.

Idén is bárki nevezhette saját magát, illetve jelölhette olyan családtagját, ismerősét, munkatársát, akit az elismerésre érdemesnek tart. Végül húsz, a pályázati kiírásnak megfelelő pályamű érkezett. A jelöltek nem csak szakmai életútjukat és családjukat mutatták be, de azt is elárulták, hogy miként tudják összehangolni életüknek ezt a két fontos területét.

A korábbi évekhez hasonlóan egy szakmai – és egy közönségdíjat is átadtak, a zsűri idén először több különdíj odaítéléséről is döntött.

2021-ben az „Év női példaképe Baranyában” szakmai díjazottja a zsűri döntése alapján Müller Nándorné, a mágocsi Gondozási Központ vezetője lett.

Müller Nándorné
Fotó: Szepesvári Petra

Tünde főállása mellett szociális – és demencia gondozókat is oktat, gyermekkora óta igazi közösségi ember, aki ma már felnőtt ikergyermekeit is ebben a szellemben nevelte fel. Közel 20 éve dolgozik a mágocsi intézményben, amire gyermekei második otthonként tekintenek, hiszen sok időt tölthettek ott vele, ami a támogató családi háttérrel együtt segített számára megteremteni a munka és a családi élet egyensúlyát. Tünde szívügyének tekinti az idősek, a hátrányos helyzetűek, kisebbségben élők helyzetének segítését, javítását, és igyekszik másokat is erre ösztönözni.

A Pécsi Család- és KarrierPont közösségi oldalán beérkezett szavazatok alapján a közönségdíjat Heckerné Jagados Diána rehabilitációs tevékenység terapeuta, akrobatikus rock and roll edző nyerte el, aki 60 gyermeknek viszi el a mozgás szeretetét, közel 20 senior tornás mindennapjait színesíti, de akár online is lehet vele tornázni.

Heckerné Jagados Diána
Fotó: Szepesvári Petra

Két kislánya  – Hanna 4,5 éves, Milla 18 hónapos – egészen babakoruk óta aktívan mozognak anyukájukkal, családja jó csapatként segíti, hogy a munkában és édesanyaként is kiteljesedhessen.

Az egészségügyi különdíjat Nagyné Virág Éva vezető gyógytornász vehette át.

Nagyné Virág Éva
Fotó: Szepesvári Petra

Évának az osztályos munka mellett ambulánsan is vannak betegei, házi betegellátásban dolgozik, falujában gerinctornát tart, és folyamatosan képezi magát, hiszen számára a munkája a hivatása is egyben. Boldog feleség és anyuka, két lányával (10 és 12 évesek) és férjével igyekeznek sok minőségi időt együtt tölteni.

A gyermekvédelem területén dolgozó, négygyermekes Szabóné Szalay Csilla elismeréseként hozták létre a „Nők az esélyteremtésért” különdíjat.

Szabóné Szalay Csilla
Fotó: Szepesvári Petra

A két unokájáról édesanyaként gondoskodó Kiskuti Anikó „A felelősségvállalás követendő példája” különdíjban részesült.

Kiskuti Anikó
Fotó: Szepesvári Petra

A zsűri Zsolnai-Faragó Tinának ítélte a „Legsokoldalúbb jelölt” különdíjat, aki két kisgyermeke és ügyvivő szakértői munkája mellett állatokat tart és lovas musical színésznőnek készül.

Zsolnai-Faragó Tina
Fotó: Szepesvári Petra

A háromgyermekes Vincze Brigitta számára első a család. Szívesen varr, sminkesként tevékenykedik és életében most is fontos szerepe van a balettnak. Ő kapta a „Legkreatívabb jelölt” különdíjat.

A választás az idei évben is nagyon nehéz volt, hiszen minden pályázó személyében olyan különleges és példaértékű élettörténetet ismerhetett meg a zsűri, ami sokak számára erőt adhat a hétköznapokban.

A képen balról jobbra: Nagyné Virág Éva, Müller Nándorné, Gellén Nóra, Heckerné Jagados Diána, Zsolnay-Faragó Tina, Kiskuti Anikó, Szabóné Szalay Csilla és Amrein Tamásné Miskolczi Boglárka
Fotó: Szepesvári Petra

E történetek üzenete közös: minden kiegyensúlyozott nő mögött ott áll egy támogató társ, a nagyszülők, akikre mindig lehet számítani vagy éppen egy rugalmas munkahelyi vezető.

Nőként, anyaként, háziasszonyként és munkavállalóként mindannyian egyensúlyozunk a különböző szerepeink között. Nemcsak pályázatunk résztvevői, hanem minden nő elismerést és megbecsülést érdemel, hiszen nap mint nap számos szerepben és területen igyekeznek helytállni, mindezt pedig különös erővel képesek összehangolni.” – hangsúlyozta Gellén Nóra, a pályázat megálmodója.

Pécsimami közleménye

Tags

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close