GazdaságKiemelt

3 Milliárd forint kisgyermekes szülők képzésére és elhelyezkedésük támogatására

Megjelent a „Kisgyermeket nevelő szülők képzésének elősegítése, ösztöndíja és elhelyezkedésük támogatása” című kiemelt pályázati felhívás 3 milliárd forintos keretösszeggel – tájékoztatott Rákossy Balázs, európai uniós források felhasználásáért felelős pénzügyminisztériumi államtitkár.

A program célja a magyar munkaerő-tartalék aktiválásának érdekében a kisgyermeket nevelő szülők képzésekben való részvételének elősegítése, foglalkoztathatóságuk javítása, munkába való visszatérésük anyagi támogatása.

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében megjelent pályázati felhívás célcsoportját azok a kisgyermeket nevelő szülők alkotják, akik a támogatási kérelem benyújtásakor csecsemőgondozási díjban, gyermekgondozási díjban, gyermekgondozást segítő ellátásban, vagy gyermeknevelési támogatásban részesülnek.

Kiemelt célcsoportot képeznek az alacsony iskolai végzettségű, vagy szakképzettséggel nem rendelkező kisgyermeket nevelő szülők, akik a program keretében ösztöndíjban részesülhetnek, amennyiben általános iskolai vagy középiskolai tanulmányaikat folytatják, vagy szakmai képzésben vesznek részt. A támogatás részeként többek között ösztöndíj folyósítása, mentori tevékenység biztosítása, nyelvi és informatikai képzések szervezése valósulhat meg.

A program teljes körű menedzselési feladatainak elvégzésére a Magyar Államkincstár, Kincsinfo Nonprofit Kft, valamint az OFA Nonprofit Kft jogosult konzorciumi formában. A magánszemélyekre vonatkozó pályázati kiírás konkrét feltételinek kihirdetésére és a támogatási kérelmek benyújtására és előreláthatólag 2020. második negyedévében nyílik lehetőség.

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close